Konkurs Gradske opštine Medijana za dodelu studentskih stipendija i učeničkih nagrada do 10. novembra

NIŠ

Gradska opština Medijana raspisala je konkurs za dodelu studentskih stipendija i učeničkih nagrada „Sveta Petka“ a prijavljivanej kandidata traje do 10. novembra ove godine.

Uslovi i potrebna dokumentacija su objavljeni na sajtu Gradske opštine Medijana.

Pravo da ostvare studentsku stipendiju „Sveta Petka“ imaju studenti fakulteta sa sedištem u Nišu u sastavu Univerziteta u Nišu koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini ,na godini koja nije prva ili završna na osnovnim akademskim ili integrisanim akademskim studijama i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.Uslov je da student nije  gubio nijednu godinu tokom studija i da ima prosečnu ocenu iznad 9, navodi se u uslovima konkursa.

Stipendija može biti dodeljena samo studentu koji prilikom raspisivanja javnog konkursa ima prebivalište na području Gradske opštine Medijana i bez prekida najmanje godinu dana koji prethode raspisivanju javnog konkursa.Pravo na učeničku nagradu „Sveta Petka“ mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, i koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima, koja se nalaze u kalendaru takmičenja učenika, koji utvrđuje ministarstvo nadležno za poslove obrazovanja.

Nagrada može biti dodeljena samo učeniku koji prilikom raspisivanja javnog konkursa ima prebivalište na području Gradske opštine Medijana, navedeno je u uslovima. (kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare