Koncert Vesne Ginovske Ilkove

LESKOVAC

U Centru za stručno usavršavanje održan je koncert učenika Srednje muzičke škole „Stanislav Binički“ koji su bili polaznici master klasa prvakinje Makedonske opere i baleta i profesora na FMU u Skoplju Vesne Ginovske Ilkove.

„Ovo je moja prva saradnja sa školom „Stanislav Binički“ i sigurno neće biti poslednja“ najavljuje Vesna Ginovska Ilkova.

„Master klas je organizovan vrlo profesionalno i verujem da će ovo postati tradicija. Leskovac ima sjajne potencijale što se tiče glasa mladih umetnika. U ovih nekoliko dana sam osetila da oni imaju poriv, želju i jako veliku disciplinu, posvećeni su onome što se zove opersko pevanje. Sver to su postigli zahvaljujući njihovim profesorima, ali i njihovom individualnošću. nadam se da će ovaj master klas nastaviti da živi, a potpuno je nevažno da li ću tu biti ja ili neko drugi. Ova deca to zaslužuju, kao što zaslužuju i da imaju što više nastupa i da što više saznaju o operi.“

Trodnevni majstorski kurs je pohađalo deset polaznika, ali je još desetak njih prisustvovalo i slušalo predavanja. Vesna Ginovska Ilkova je radila sa svakim učenikom ponaosob. Učenici su iz klasa porfesora Nade Jovanović, Ninoslave Stamenković i Dragane Mitić, koja kaže da je ovo i uvertira za republičko takmičenje.

„Deca su motivisana i raspoložena, tako da smo ovim kursom hteli samo da im damo još jedan podstrek i dodatno ih motivišemo da na takmičenju u Beogradu pokazali sebe u pravom i što boljem svetlu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare