Kompanije u Naučno tehnološkom parku počinju da rade oktobra

NIŠ

Kompanije koje se nalaze u okviru naučno- tenološkog parka u Nišu počeće da rade od 1. oktobra, najavio je direktor parka Milan Ranđelović. U toku je useljavanje stanara. Ranđelović je najavio i mogućnost organizovanja događaja od narednog meseca u samom parku, ali i online. Ovaj park pruža više mogućnosti kompanijama koje se usele,a cilj je da se nauka i privreda povežu. Objekat je trenutno u probnoj fazi rada i do kraja meseca se očekuje da bude funkcionalno opremljen.

                             ‘’Naučno tehnološki park ima zadatak i pružanja podrške firmama koje se nalaze u parku  i to je jedna od dve ključne uloge koje NRP ima. Kroz razvoj tih kompanija se posebno doprinosi zaposlenosti, menja se struktura privrede, promovišu se pozitivni primeri, motivišu se deca i studenti za tehnloško preduzetništvo, nauku, istraživanje i razvoj. Na taj način se utiče na povećanje konkurentnosti čitave privredei društva uopšte’’- kaže Ranđelović.

                              On dodaje da slična vrsta podrške ide i ka tehnološko razvojnim kompanijama koje imaju druge vrste potreba.

                              Objekat je trenutno u probnoj fazi rada i do kraja meseca se očekuje da bude funkcionalno opremljen.

                              ‘’Zajedno sa izvođačima radova, investitorom i predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije radili na otklanjanju raznih, manjih, nedostataka koji su uočeni u objektu i shodno tome na pribavljanju upotrebne dozvole. Očekujemo da se taj process završi u najskorijem roku, u narednih nekoliko nedelja. Radimo in a projektu funkcionalnoh opremanja NTP koji obuhvata nabavku nameštaja za javne prostore unutar parka kao šro je ceveće, žardinjera, kanti, koje su neophodne za funkcionianje parka. Ideja je da se do kraja septembra i najveći deo kompanija useli u fizičkom smislu da bi početkom oktobra i počeli da rade iz parka. Sada tu imamo mnogo otvorenih pitanja koja će sigurno uticati na rad parka u narednom periodu, od nezaobilaznog COVIDA koji utiče  i na rad samog parka zbog čega smo odližili i početak rada ugostiteljskih objekata unutar parka’’- kaže Ranđelović.

               Ranđelović dodaje da se radi i na brendiranju Naučno tehnološkog parka.

                ‘’Postavljamo Naučno tehnološki park Niš u kontekst jedne sveokupne kampanje brendiranja Republike Srbije preko kampanje ‘’Srbija stvara’’, jer naučno tehnološki park jeste značajan za Niš, ali je činjenica da je Naučno tehnološki park značajan i za Srbiju. Na taj način promovišemo i Niš i naš region’’- ističe Ranđelović.

                Dodaje da se do sada 30 kompanija prijavilo i u toku je njihovo useljavanje u sam park. Kapaciteti su skoro popunjeni. Ostao je prostor za još jednu tehnološko- razvojnu kompaniju i nekoliko start up-ova. Konkurs za prijem kompanija je otvoren od 24 aprila i još uvek traje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare