Gradska opština Palilula pokreće saradnju sa fakultetima

NIŠ      

 Projekte vezane za zdrave stilove života kao i one iz domena  aerozagađenja u buduće će raditi zajedno gradska opština Palilula i tri visoko obrazovne ustanove koje se nalaze na teritiriji ove niške opštine. To je dogovoreno na sastanju koje je novo rukovodstvo predvođeno predsednikom GO Palilula Braislavom Vučkovićem održalo sa dekanima PMF-a, Fakulteta zaštite na radu i Fakulteta za sport i  fizičko vaspitanje.

                    Visoko obrazovne ustanove mogu da pomognu razvoju opšine Palilula i to bi u buduće trebalo da bude praksa. Sve projekte radiće zajedno a u cilju što boljeg razvoja opštine. Dekani Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prirodno matematičkog i Fakulteta zaštite na radu već imaju ideje koje bi kroz buduće projekte trebalo da se realizuju. To su izneli na sastanju sa novim opštinskim rukovodstvom.

                    ‘’Danas smo započeli razogovore oko konkretne saradnje koja će se ogledati u projektima. Naš fakultet će konkretno raditi projekte za sport, za zdrave stilove života, a kolege, sa drugih fakulteta iz svojih oblasti’’- kazao je profesor dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

                    Profesor dr Momir Praščević, dekan Fakulteta zaštite na radu je, takođe, najavio saradnju sa Gradskom opštinom Palilula.

                    ‘’Možemo da pokrenemo jedan zajednički projekat vezan za rešavanje problema aerozagađenja i buke. To je problem koji postoji, ne samo u ovoj, već u svim gradskim opštinama. Tu je i problem otpada i reciklaže istog’’- istako je Praščević.

                    Saradnja je moguća i sa Prirodno-matemtičkim fakultetom koji se, takođe, nalazi na teritoriji Gradske opštine Palilula.

                     ‘’Možemo zajedno sa opštinom da  radimo na zajedničkim projektima i zajedno apliciramo  kako na nacionalnim tako i međunarodnim pozivima’’- dodao je profesor dr Perica Vasiljević, dekan PMF-a.

                      Novo rukovodstvo opštine Palilila fakulte sa teritorije svoje opštine prepoznaje kao partnere za buduću kontinuiranu saradnju.

                       ‘’Nedugo posle formiranja novog  rukovodstva u GO Palilula pozvali smo dekane visokoškolskih ustanova kako bi smo se dogovorili o daljoj saradnji. Dekani su kao i mi prepoznali potrebnu da se lokalna samouprava uključi u rešvanju problema koje fakulteti imaju, ali i da zajednički dalje nastupamo kada se radi o projektima iz pojedinih oblasti’’- istako je  dr Miško Živić,  član Veća GO Palilula.

                         Opština će aktivno podržavati i rad svih studenata koji kako u Srbiji tako i u inostranstvu ostvaruju odlične rezultate.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare