Kompanijama u Srbiji nedostaju električari, tehničari mehatronike i operateri mašina

NIŠ

      U Naučno-tehnološkom parku u Nišu Nemačko-srpska privredna komora održala je konferenciju na kojoj je glavna tema bila  ’’Dualno stručno obrazovanje, obezbeđivanje i angažovanje kvalifikovane radne snage’’, a koja je namenjena kompanijama koje žele da se uključe u program dualnog obrazovanja i u saradnji sa stručnim školama koje imaju obrazovne profile u dualnom obrazovanju sklope ugovore o sradnji kako bi učenici kod njih dolazili na praksu. Kao primeri dobre prakse navedena je saradnja kompanija Leoni i Gruner sa školama.

     Uvođenje dualnog obrazovanja bitno je kako bi se prebrodio nedostatak radne snage u Srbiji, istakli su učesnici konferencije, a na ovaj način se dobija kvalifikovana radna snaga. Đaci koji se obrazuju u okviru sistema dualnog obrazovanja spremni su za zadatke na svom radnom mestu odmah nakom diplomiranja pa su zbog toga izuzeti od stručne prakse koju su već stekli tokom školovanja. Nemačkim kompanijama u Srbiji trenutno nedostaju električari,tehničari mehatronike i operateri mašina.

  „Cilj ovog skupa je da se preduzeća koja se nisu uključila u dualni program obrazovanja vide koje prednosti ovaj model pruža. Mi smo danas posetili firmu Leoni koja aktivno učestvuje u programu dualnog obrazovanja, vrlo su uspešni u tome, i žele da podele svoja iskustva“, kazao je Aleksandar Markus ispred Nemačko-srpske privredne komore.

     U većem broju srednjih stručnih škola u Nišu već postoje smerovi koji se nalaze u dualnom obrazovanju, a dosadašnja praksa je pokazala da je saradnja sa kompanijama na visokom nivou. Za sistem dualnog obrazovanja u Srbiji prijavilo se 900 kompanija. Broj kompanija koje žele da sarađuju sa iz godine u godinu se povećaba i na teritoriji Nišavskog upravnog okruga.

     „Svi đaci koji se školuju po modelu dualnog obrazovanja plaćeni su u skladu sa zakonom.Možemo da govorimo o tome da li je to malo, mnogo, nedovoljno, u svakom slučaju oni su plaćeni a to je 70 posto minimalne cene rade po satu. Za dan kada rade u kompaniji nadoknađuju im se i troškovi prevoza, ishrane, a plaćeno im je i osiguranje.Mi smo stalno na terenu, obilazimo kompanije koje u skladu sa zakonom ispunjavaju svoje obaveze prema đacima“, istakla je Jelena Čvorović ispred RPK Niš.

      Učenici koji se obrazuju na smerovima koji su po modelu dualnog obrazovanja u toku prve godine dva dana u nedelji provedu a praksi u kompaniji sa kojom škola ima ugovor, u starijim razredima broj dana provedenih na prakis u kompanijama se povećava, pa nedeljno đaci tri dana budu u pogonima. Njihov rad u kompanijama prate njihovi mentori koji su prošli posebnu obuku za to, a ukoliko se pokažu dobro mnogi od učenika ostaju u kompanijama da rade i po završetku školovanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare