Kompanija “Falke” donirala dečje igralište

LESKOVAC

Zahvaljujuči donaciji kompanije „Falke“ od 26.500 evra kod Garetove palate je otvoreno novo dečje igralište.

Oprema za ovo igralište sadrži  gumene ploče ukupne površine oko 330 metara kvadratnih i opremu proizvođača „Kreativni centar“ Beograd.

Direkcija za urbanizam i izgradnju izvršila je svoj deo obaveza koji se odnosio na partnerno uređenje staza i platoa sa postavljanjem osvetljenja.

Vrednost ovih radova je oko milion  dinara.

garetova-palata-igralliste

JKP „Grdelica“ je postavila klupe i korpe za otpatke, dok će preko mesne zajednice Centar biti instaliran video nadzor kompletnog igrališta. Tako je ovaj prostor, koji je nekada bio jako neuređen i zarastao u travu i šiblje, dobio sasvim nov i moderan izgled i namenu.

” Verujem da će ovaj prostor uvek biti ispunjen mališanima i dečjom grajom baš kao i danas, a građane pozivam da zajedno uzmemo učešće u očuvanju i zaštiti ovog novog igrališta u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom predaje igrališta građanima na korišćenje.

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Predrag Ivanović istakao je značaj  igrališta za stanovnike ovog kraja, pogotovu decu.

” Leskovac nikada nije oskudevao sa talentima, pa ne sumnjam da će sa ovih gumenih podloga jednoga dana u našem gradu raditi poznati inženjeri, advokati, lekari, možda i naučnici” , rekao je on.

garetova-palata-igraliste-2

Politika lokalnog rukovodstva je da u svim delovima grada postoje površine na kojima deca mogu da na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme i da se bave sportom, rekao je gradonačelnik Cvetanović. U okviru programa podrške razvoju sporta Agencije za lokalni ekonomski razvoj, izgrađeno je 14 sportskih terena, a u saradnji sa privrednim subjektima izgrađen je Niveino igralište na Hisaru, Koka-kolino u mesnoj zajednici Moša Pijade, a kompanija „Zdravlje Aktavis“ finansirala je veći deo izgradnje prvog skejt parka u Dubočici, podsetio je on.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare