Grad otvara račun za pomoć deci oboleloj od karcinoma

VRANJE

Na osnovu odluke Gradskog veća Vranja otvoren je namenski račun za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć deci i omladini oboleloj od maligniteta i teških bolesti. Članica Gradskog veća Zorica Jović, pozvala je ljude dobre volje da podrže akciju u koju se prvi uključio Grad Vranje, uplativši 500.000 dinara.

„Prema poslednjim podacima, na teritoriji Grada jedno je dete uzrasta do šest godina obolelo od karcinoma, dok je troje dece obolelo uzrasta od sedam do 18 godina, pa je otvaranje ovakvog računa preko potrebno. Sledeće nedelje biće imenovani članovi Komisije koja će biti zadužena za raspodelu sredstava“, istakla je većnica Jović.

Na sednici Veća usvojena je i Odluka o dodeli 6,5 miliona dinara za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata i programa, udruženjima iz oblasti društvenog i humanitarnog rada za drugu polovinu 2016. godine.

Gradsko veće odobrilo je i sredstva u visini od 150.000 dinara za finansiranje dodatnih radova na kući u selu Pavlovac, u okviru humanitanog serijala „Sa Tamarom u akciji“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare