Kome je prodata Navip Plantaža u Leskovcu?

LESKOVAC

Kome je prodato oko 200 hektara plodne zemlje na kojoj je godinama postojala Navip Plantaža još uvek je tajna, sem da se, kako je rekao nedavno gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, radi o “privredniku iz Beograda”.

Po leskovačkoj obično dobro upućenoj čatšiji već se uveliko licitira imenima a naši dobro obavešteni izvori navode da je ova kupovina pripremana za kompaniju “Milenijum tim” koja ima razgranate poslove u različitim oblastima.

Nije poznato za koliko novac je prodato ovih 200 hektra.

Prema saznanjima JUGpressa, 600 preostalih hektara državne zemlje na kojoj se nalazila Navip Planntaža biće dato u zakup novom vlasniku.

Prodaja imovine Preduzeća ‘’Navip AD Beograd’’ u stečaju na teritoriji grada Leskovca bila je procenjena na oko 145 miliona dinara.

Javno nadmetanje je bilo 30 septembra.

Imovina ‘’Navipa’’ u Leskovcu, podeljena je u dve celine. Prva obuhvata poljoprivredno zemljište sa objektima u Vinarcu, Milanovu i Donjem Stopanju, a druga porodični stambeni objekat u Priboju i prodavnice u Leskovcu.

Dobro upućeni kažu da su objekti ruinirani.

Procenjena pojedinačna vrednost prve je oko 135 miliona dinara ali je tada najavljeno da će kupcima biti ponudjena po početnoj ceni od 67 ,7 miliona. Druga celina vredi nešto više od deset miliona dinara a pripremano je da javno nadmetanje počne od pet miliona.

Grdaonačelnik Leskovca je najavio, zbog prodaje dela Navip Plantaže, ulaganja lokalne samouprave u putnu infrastrukturu na lokaciji buduće investicije odnosno u selima Vinarce, Gornje i Donje Stopanje.

Praktično, za potrebe privatne kompanije koja je kupila 200 hektara zemljišta, a očekuje da iznajmi još 600, i koja će da ubire profit od toga , uredjivaće se putevi od novca svojih gradjana, iz budžeta grada.

Naravno, reći će neko, zaposliće ljude.

Da li iko očekuje da će tim ljudima koje zaposle, i koji će raditi na stvaranju profita za vlasnike, plata biti mnogo veća od minimalca?

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bezobrazno se to rodilo...
Bezobrazno se to rodilo...
3 godine pre

Gradonačelnik kad prodaje njive i imanje u Brejanovce i kuću na Hisar može da na pitanje odgovori kome je prodato, da odgovori “privredniku iz Beograda”

Sanja
Sanja
3 godine pre

MILLENNIUM TEAM

Milenijum tim je firma sa Voždovca registrovana je za izgradnju hidrotehničkih i građevinskih objekata, a vlasništvo dele Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, dok se u zastupništvu firme pominje i Andreja Đulić. Kompanija koja ima više stotina zaposlenih. Na njihovom veb sajtu piše da je kompanije osnovana 2003. godine i da je vremenom “izrasla u regionalnog lidera u svojoj oblasti, razvijajući poslovne aktivnosti na prostoru naše zemlje i regiona i od tada beleži kontinuirani rast”.

– Od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi se izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata – saobraćajnica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalnim radovima, konsaltingom i građevinskim inženjeringom. Najveće zasluge za poslovne uspehe Millennium Team ima menadžerski tim koji upravlja kompanijom, zaposleni, kao i visokostručno obučeni radnici sa visegodišnjim iskustvom u izvođenju radova ovakve vrste. Znanje, iskustvo i najsavremenija mehanizacija pozicionirali su Millennium Team u sam vrh građevinskih firmi na ovim prostorima – piše na sajtu Milenijum tima.

Teraj dalje
Teraj dalje
3 godine pre
Odgovori  Sanja

Mora da su bliski političarima kad dobijaju da grade železnice i gasovde

Percha
Percha
3 godine pre
Odgovori  Sanja

a kupuju vinograde jer..?

nikad čuli, osim u kontekstu vlasti
nikad čuli, osim u kontekstu vlasti
3 godine pre
Odgovori  Sanja

A gde si videla da na sajtu piše išta ružno o sebi, konkurenciji? Pa nikad. Sve najlepše, marketing je ulepšavanje ionako lepog mišljenja o sebi. Ipak, neki brend na tržištu održava kvalitet, a neke kompanije politička moć. Da su tako, toliko sposobni, ne bi ih ti sad nama tumačila. Bili bi čuveni, n'est pas?

ja tebi vojovodo, ti meni serdare
ja tebi vojovodo, ti meni serdare
3 godine pre

I sad vam je jasno zbog čega nijedna afera nije od uticaja i zašto ga nikad neće promeniti. Saradljiv je za njihove poslove. A važno je da imaju čoveka od poverenja, koji ništa nije u toku, a sve radi kako kažu. I on to zna, zato se i ponaša kako se ponaša, tačnije radi na lokalu šta hoće. Štaviše, čim zagusti, naljute mu se iz vrha, on okrene to nekoliko telefona, koji su njega okretali za ovakve poslove, da mu vrate uslugu i kažu koju blagu reč o njegovoj saradljivosti za zajedničku stvar, od koje svi peru ruke, da nije zajednička, jer nisu u toku.

Novica
Novica
3 godine pre

Nista gore nije moglo da zadesi Leskova nego li kombonacina sa Mileninijom Tim.Korona nije nista za ovu igranku