Kolo srpskih sestara proslavilo slavu – Rođenje presvete Bogorodice

NIŠ

 

Kolo srpskih sestara Niš danas je u Svetosavskom domu Sabornog hrama ovom gradu proslavio svoju slavu-  Rođenje presvete Bogorodice, ili malu Gospojinu, kako je ova slava poznata u  narodu. Kolo srpskih sestara  današnji dan slavi kao svoju krsnu slavu  već 28 godina, od dana kada je ovo udruženje obnovljeno.

U prisustvu prijatelja, predstavnika grada, vojske, gradskih institucija, škola i poštovalaca rada ovog Udruženja, dobrotvora koji pomažu humanitarni rad Kola, slavski kolač je presekao sveštenik Branko Cincarević uz sasluženje sveštenstva Saborne crkve u Nišu.

Domaćica slave , kolačar , kako se u narodu kaže, bila je Gordana Antonijević . Ona je slavu predala Mileni Đorđević koja će sledeće godine biti domaćica slave.  

Članice su na  proslavu pozvale prijatelje,  ljude koji im pomažu u njihovom dobrotvornom radu, rekla je predsednica Ljiljana Stojanović. Ona je u obraćanju nakon sečenja slavskog kolača rekla:

“ Mi nismo rođeni da živimo sami . Zarto nam je potrebno da postoji neko da nas spaja., neko pouzdan i siguran, a povrh svega tih i nenametljiv. To je naša zaštitnica , presveta Bogorodica, našeg Boga majka, Ona nas je i danas okupila  da nas podseti da samo vera u Goga može da nam podari toplinu i nežnost duše, plementost i ljubav u srcu, razum i savest glaviDanas, mi sestre  po Kolu veliku voštanicu palimo za večnu srpsku slogu, za zdravlje i u zdravlju, za pravoslavlje, srpstvo i boga jedinoga. Neka nam naša bogorodičica za naše teške rane podari isceljenje, za naše zablude potpuno otrežnjenje”.

Današnji dan bio je prilika i za prijem novih članica u redove Kola srpskih sestara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare