Novi načelnik Generalštaba na zakletvi u Leskovcu

LESKOVAC

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, u Trećem centru za obuku kojim komanduje pukovnik Slađan Cvetković, vojničku zakletvu položilo je 154 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, generacije „septembar 2018.“ Među njima su u stroju bile i 33 devojke.

 

Čestitajući vojnicima položenu zakletvu i u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović je rekao da “odbrana otadžbine za naš narod oduvek predstavlja odraz časti i više od obaveze, što svojim prisustvom svečanosti potvrđuju i mnogobrojni građani”.

” Onaj ko izabere da postane vojnik, taj zaslužuje posebno poštovanje. Biti vojnik znači biti spreman na napore, na odricanja radi odbrane otadžbine i ostvarivanja najplemenitijih vrednosti društva. Sve je veći broj mladih koji svoju budućnost vezuju za sistem odbrane i pred nama je danas još jedan dokaz ugleda Vojske Srbije meću našim građanima. Ovi mladići i devojke odlučili su da se zavetuju čašću da će čuvati i braniti otadžbinu. Vaše opredeljenje da dobrovoljno služite vojni rok predstavlja čast i pokazuje odvažnost i spremnost da se služi uzvišenom cilju – bezbednosti i ugledu Srbije. Polaganjem zakletve postali ste deo sistema odbrane, rekao je general Mojsilović i istakao da će Vojska Srbije uvek biti pouzdan oslonac našoj Srbiji, kako u dobru, tako i u zlu.

” Danas Vojska Srbije bitno doprinosi očuvanju bezbednosti ne samo u regionu, nego i u svetu, posebno razvojem saradnje i partnerstva s drugim vojskama. Naše učešće u multinacionalnim operacijama van granica Srbije povećava ugled ne samo vojske već i države u svetu, jačajući njen diplomatski potencijal za ostvarivanje interesa naših građana”, rekao je general-potpukovnik Mojsilović.

Svečanosti su, sem načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića prisustvovali i  načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Dejan Janković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opština Jablaničkog okruga, Srpske pravoslavne crkve, Ministarstva unutrašnjih poslova, roditelji, rodbina i mnogobrojni prijatelji najmlađih vojnika koji će narednih šest meseci provesti u centrima za obuku i jedinicama Vojske Srbije u kojima će obavljati osnovne dužnosti profesionalnih vojnika.

(Foto: MC odbrana)

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare