Kola Ministarstva za rad vozila čiste gaće državnom sekretaru Jablanoviću, uhapšen mu brat

BEOGRAD

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Jablanoviću, bratu državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića.

Pritvor je određen i još trojici osumnjičenih za trgovinu marihuanom.

” Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema M.J. i još trojici osumnjičenih odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo , rekla je medijima portparol suda Bojana Stanković.

” Jablanović i ostali se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi”, prenose njenen reči Beogradski mediji.

 

Mediji su preneli da je u trenutku privođenja Jablanović bio u službenom automobilu Ministarstva rada, iz kojeg su danas saopštili da u vozilu prilikom pretresa nije pronađena droga, niti bilo šta protivzakonito.

Ali nisu objasnili šta je kod Kraljeva brat državnog sekretara radio u automobilu ministarstva načijem je čelu Aleksandar Vulin.
Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković takođe je rekla da droga nije pronađeno u vozilu Ministarstva za rad niti u vozilu bilo kojeg drugog ministarstva Vlade Srbije.

Njazanimljivije je objašnjenje cele stvari, koje je dao sam državni sekretar Jablanović a koje su jutros preneli beogradski mediji

Prema tim navodima Jablanović je rekao da je   “angažovao”  vozača  “da se nađemo na pola puta u Kragujevcu da mi donese torbu sa dokumentima koju sam zaboravio i čiste stvari, pošto ja u Beogradu radim, a supruga mi je u Leposaviću. Međutim, moja snaja je u međuvremenu imala zdravstvenih problema i krenula je sa mojim vozačem do Kragujevca kod lekara, jer tamo ima karton, a sa njom je krenuo i Marko. Policija ih zaustavila i tada je moj brat uhapšen”,  rekao je Aleksandar Jablanović koji “ne zna” čime s ebavi njegov brat jer se sa njim u lošim odnosima.

Iz ovog odgovora ispada da gradjani Srbije plaćaju kola i vozača da Jablanovići  iz Leposavića donosi čiste gaće, kako je sam to objasnio jer mu, eto, žena živi tamo.

Dakle, kola ministarstva za vozanje prljavog i čistog veša !

Zar premijer Aleksnadar Vučić nije pre nekoliko godina najavio rigorozmu kontrolu korišćenja službenih automobila?

Ili Jablanovići imaju poseban tretman?

Tata ove dvojice je gradonačelnik Leposavića po kosovskom sistemu Dragan Jablanović protiv koga su njegovi sugradjani protestvovali pre nešto manje od dva meseca jer namerava da u selu Sočanica nelegalno izgradi, ili renovira,  dom zdravlja, za  šta je Vlada u Prištini izdvojila oko 190.000 evra.

Inače, i otac i državni sekretar su funkcioneri Pokreta socijalista.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare