Koji je problem rešio sastanak sa prevoznicima?

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović sa svojim saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima prevoznika „Jugotrans“ i „Frenki komerc d.o.o“. Ove firme pružaju usluge linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Leskovca, a tema sastanka bila je rešavanje problema koji su se pojavili sa prevozom putnika na određenim prigradskim linijama.

Prevoznicima je zamereno da putnici nisu u potpunosti zadovoljni kvalitetom pruženih usluga i da one moraju biti na daleko višem nivou, počev od higijene u samim autobusima, pa do redovnosti i tačnosti linija, na šta su se prevoznici i obavezali. Svesni koliko je redovno i kvalitetno obavljanje gradskog i prigradskog saobraćaja važno za neometano funkcionisanje grada i stavljajući interese građana Leskovca na prvo mesto, predstavnici lokalne samouprave su iskazali razumevanje za izazove sa kojima se prevoznici suočavaju zbog velikog porasta cene rada, goriva, potrošnog materijala i staničnih usluga i iskazali spremnost da odobre izvesnu korekciju cena njihovih usluga.

Rečeno je i da Grad Leskovac aktivno radi na predlogu projekta javno-privatnog partnerstva za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Leskovca, kojim će se putem subvencija obezbediti besplatan prevoz za određene kategorije stanovništva. Predlog projekta je trenutno na proveri kod Komisije za javno-privatno partnerstvo i koncesije Vlade Republike Srbije i čeka se dobijanje saglasnosti radi realizacije istog.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Usluga za uslugu
Usluga za uslugu
1 godina pre

Navodni problem. Sve iscenirano sa njegovim ortačkim firmama. Kaže mu-ajde,će povećamo, ti kao traži, a ja kao ne dam zbog toga što brinem o građanima, a u stvari – ko ih …. cenu će povećamo kolko se “dogovorimo”