Ako imate od 18 do 30 godina možete da se prijavite za omladinsku karticu

LESKOVAC

Ukoliko imate od 18 do 30 godina, prebivalište u Leskovcu i državljanstvo Republike Srbije možete da se prijave za dodelu omladinskih kartica kojima se ostvaruju posebne pogodnosti u oblasti kulture i sporta na teritoriji grada Leskovca. Gradska uprava, Kancelarije za mlade i Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj raspisali su, Stefan Kitanović, član Gradskog veća, podseća da je ovaj projekat predstavljen i prošle godine.

„Izuzetno smo ponosni na njega, jer je zainteresovanost bila i veća nego što smo očekivali. Mnoge lokalne samouprave su nas kontaktirale nakon što smo ovu ideju sproveli u našem gradu i primenile je i same. Raspisivanjem današnjeg javnog poziva smo na korak do izdavanja omladinskih kartica grada Leskovca, koje mladima pruža brojne pogodnosti, pre svega u domenu sporta i kulture. Raduje nas što su se sve institucije u domenu kulture i sporta odazvale na javni poziv da učestvuju u realizaciji ove ideje, od LKC-a, biblioteke, muzeja, Narodnog pozorišta, Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“, koji je odobrio besplatne usluge bazena za imaoce omladinske kartice. Cilj je da mladi znaju da je grad tu za njih i da se motivišu da se uključuju u sportska i kulturna dešavanja u gradu, tj. da svoje slobodno vreme ispune što kvalitetnijim aktivnostima”.

Uz pomoć omladinske kartice ostvaruju se sledeći benefiti:

„SRC Dubočica Leskovac“:

 Besplatno korišćenje bazena sportskog centra u periodu od 01.03.2022.godine do 01.06.2022.godine i od 01.09.2022.godine do 31.12.2022.godine;

Narodni muzej Leskovac:

Besplatna poseta muzeju i muzejskom objektima, 10% popusta na kupovinu suvenira iz programa Narodnog muzeja Leskovac, 20% popusta na kupovinu publikacija u izdanju Narodnog muzeja Leskovac.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“:

besplatno korišćenje interneta, besplatno korišćenje elektronske učionice, besplatno korišćenje štampe na 3D štampaču, besplatno korišćenje “Book reader-a”, besplatna obuka u programu za skeniranje „Scan tailor“, 50% popusta na godišnju članarinu.

Narodno pozorište Leskovac:

50% popusta za predstave iz produkcije „Narodnog pozorišta Leskovac“.

Leskovački kulturni centar:

Besplatne sadržaje književnog, likovnog, tribinskog, scenskog, dečjeg i programa za mlade Leskovačkog kulturnog centra; popust od 10% za likovnu, muzičku radionicu i školu glume (redovna cena ovih radionica je 2000,00 dinara po polazniku); popust od 20% za cenu karte bioskopskih projekcija u okviru filmskog festivala „LIFFE“; popust od 10% za cenu karte, usluga Omladinskog kluba Leskovačkog kulturnog centra (Digitalni kultrurni centar).

Turistička organizacija Leskovac:

prodaja suvenira po sniženoj ceni; prodaja karata po sniženoj ceni za one koncerte i manifestacije za koje će se naplaćivati ulaz.

Aleksandar Stojanović iz Kancelarije za mlade kaže da će biti obavljeni i razgovori sa nekim privanim firmama da se uključe u akciju.

„Želimo da pre toga imamo tačan broj onih koji su zainteresovani za ovu karticu.“

Rok za dostavljanje prijave je do 31. marta 2023. godine, a bliže informacije zainteresovani mogu naći na sajtu Kancelarije za mlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare