Kocku na putu između Vučja i Brze menjaju asfaltom, nema saobraćaja dok traju radovi

LESKOVAC

Započeli su radovi na rehabilitaciji dela kolovoza opštinskog puta Vučje – Brza u dužini od 630 metara. Vrednost ove investicije je 10 miliona dinara, rok za završetak radova 60 dana.

„Vučjanski kraj nam je od velike važnosti, sigurnost i bezbednost u saobraćaju takođe“ naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović na konferenciji za medije povodom radova.

„Nastavićemo i dalje da radimo na ovom polju, jer nam je putna infrastruktura bitna, kako zbog pomenutog saobraćaja, tako i zbog investitora. Upoznati ste sa činjenicom da su privrednici iz Vučja kupili „Porečje“ Vučje i očekujemo da ovo preduzeće krene novim putem i da pruži veliki potencijal za voćare i poljoprivrednike ovog kraja. Nas očekuje rekonstrukcija puta od Leskovca ka Vučju u dužini od oko 17 kilometara i nadam se da će u saradnji sa Vladom Republike Srbije i ova prepreka i veliki izazov biti prevaziđena.“

Ovim projektom koje upravlja i vrši stručni nadzor JP „Urbanizam i izgradnja“ čiji direktor Novica Nikolić pojasnio da se trenutno na ovoj deonici izvodi demontaža kamene kocke koja će biti skladištena na placu JKP „Komunalac“.

Danas nije objašnjeno zašto radovi počinju tek krajem oktobra.

„Zatim sledi zamena šljunka i ugradnja novog tamponskog sloja i posle toga imamo asfaltiranje u dva sloja i uređenje bankina. Na ovoj deonici dok radovi traju neće odvijati saobraćaj.“

Stanko Janićijević, predsednik MZ Brza, podseća da je kocka na putu između Vučja i Brze postavljena još 1975. godine, a da je u poslednjih 20-ak godina saobraćajnica u lošem stanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare