Počeo Festival profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“

VRANJE

Pod sloganom „Strah, smeh, sloboda“ u Pozorištu ,,Bora Stanković“ u Vranju,  gradonačelnik Slobodan Milenković, sinoć je otvorio 56. Festival profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“.

„Velika nam je čast što nam je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije ukazala poverenje da budemo domaćini jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u zemlji. Verujem da ćemo opravdati to poverenje i uspeti da odgovorimo svim zahtevima koje organizovanje ovakvog festivala podrazumeva. Iskreno se nadam da će ambijent novog pozorišnog zdanja vranjskog teatra, kao i sam grad, doprineti dobroj festivalskoj atmosferi. Verujem da će repertoar 56. „Joakima Vujuća“ privući zaljubljenike u pozorišnu umetnost, ne samo iz Vranja već i iz celog regiona. A naš grad će ih sve zajedno, učesnike festivala i goste, prigrliti samo onako kako on ume, toplo i snažno, gostoljubivo i srdačno, da će svi zajedno poželeti da se ponovo vrate“, rekao je otvarajući festival gradonačelnik Milenković.

Prvu predstavu su izveli glumci grada domaćina. Odigrali su „Nečistu krv“, Tijane Grumić, koja je tekst napisala po romanu Bore Stanković, u režiji Juga Đorđevića.

U glavnom takmičarskom programu biće izvedeno sedam predstava.

Večeras je na programu komad „Svici“. Reč je o predstavi Narodnog pozorišta iz Leskovca, koju je po tekstu Tene Štivičić režirala Ksenija Krnajski. Početak je zakazan za 20 sati, a nakon predstave biće održan i okrugli sto sa glumcima i pozorišnim kritičarim

Festival će trajati do 2. novembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare