Ko su srpski kandidati za kosovske poslanike?

PRIŠTINA

(RTK)

Centralnoj izbornoj komisiji Kosova predate su liste kandidata za poslanike sedmog saziva kosovske Skupštine koji će se birati na oktobarskim izborima. Liste je podnelo dvadeset pet političkih partija, koalicija i pojedinaca.

U petak, 6. septembra u ponoć, istekao je rok za podnošenje lista kandidata, liste su predali Demokratski savez Kosova, Demokratska partija Kosova, Samoopredeljenje, kao i koalicije Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska partija Kosova i koalicija Socijaldemokratska inicijativa Kosova, Alijansa novo Kosovo i Partija pravde, svi sa 110 kandidata, dok je partija „Fjala“ predala listu od 53 kandidata. Od nevećinskih stranaka svoje kandidate prijavili su koalicija „Vakat“, Ujedinjena partija Roma, Jedinstvena goranska partija, Nova demokratska inicijativa Kosova, Građanska inicijativa Gore, Nova demokratska stranka, Stranka Demokratske Akcije, nezavisni kandidat Emir Kasi, Pokret za Goru, Kosovaki Nevi Romani Partia, Demokratska partija Aškalija, Liberalna partija Egipćana i Demokratska partija Turaka.

Kosovske Srbe će predstavljati dve stranke i jedna koalicija. Srpska lista je za predstojeće vanredne izbore predala listu sa 17 kandidata.

1.    Igor Simić

2.    Zoran Mojsilović

3.    Miljana Nikolić

4.   Slavko Simić

5.   Ivan Todosijević

6.   Jasmina Dedić

7.   Miloš Perović

8.   Ljubinko Karadžić

9.   Verica Ćeranić

10. Branislav Nikolić

11. Milan Kostić

12. Vinka Radosavljević

13. Milan Joksimović

14. Ksenija Božović

15. Boža Stojanović

16. Mirjana Nikolić

17. Svetislav Jokić

Koalicija „Sloboda“ – za predstojeće izbore predala je listu od 8 kandidata.

1. Nenad Rašić

2. Slaviša Petković

3. Rada Trajković

4. Dragiša Mirić

5. Ljubiša Raičević

6. Jasmina Zdravković

7. Cvetko Veljković

8. Danijela Mirić

Samostalna liberalna stranka je za vanredne izbore za Skupštinu Kosova predala listu od 13 kandidata za poslanike. Ova stranka do emitovanja Dnevnika nije objavila imena njenih kandidata.

Za glasanje na izborima zakazanim za 6. oktobar do sada se prijavilo 8.500 onih koji žive van Kosova, a koji će svoje biračko pravo iskoristiti tako što će glasati poštom, piše Ljajmi. net. Rok za prijavu je otvoren do 10. septembra. Podsećamo, na prošlim izborima, putem pošte, glasalo oko 5.000 ljudi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare