Vranjski socijalisti protiv revizije istorijskih činjenica

VRANJE

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije čestita građankama i građanima Vranja i Vranjske Banje sedamdeset petu godišnjicu od oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Čestitajući ovaj značajan praznik iz naše istorije vranjski socijalisti kažu da su protiv revizije istorijskih činjenica, što je sve više prisutno.

„U četvorogodišnjoj borbi za oslobođenje zemlje 12 000 boraca vranjskog kraja svrstalo se rame uz rame u milionski stroj antifašista u borbi protiv najvećeg zla savremenog sveta – fašizma. U borbi za jedan od najsvetlijih ljudskih i civilizacijskih ideala – slobodu, živote je položilo 954 boraca narodno-oslobodilačkog pokreta i 660 civilnih žrtava fašističkog terora.

Socijalistička partija Srbije kao baštinik ideja slobode, pravde i jednakosti snažno se suprotstavlja aktuelno prisutnim namerama u regionu da se na grub način izvrši revizija istorijskih činjenica te da se najverniji saradnici i sledbenici fašizma svrstaju na stranu onih koji su u borbi protiv fašista dali ono najvrednije – svoje živote.

Socijalisti Vranja povodom ovog značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu ukazuju na činjenicu da je u ovom periodu mira i slobode naš grad ostvario dinamičan ekonomski i kulturni razvoj i svrstao se u red razvijenih gradova u Republici Srbiji.

Socijalistička partija Srbije u Vranju će kao i uvek do sada i u narednom periodu koji sa sobom nosi brojne poteškoće i neizvesnosti, biti u službi našeg naroda i građana i davati svoj puni doprinos daljem razvoju, prosperitetu i stabilnosti našeg grada i vranjskog kraja“, kaže se u saopštenju GrO SPS u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare