Ko će biti politički naslednik Jonuza Muslijua?

BUJANOVAC

 

Za upražnjeno mesto predsednika bujanovačke skupštine – funkciju koju je obavljao nedavno preminuli Jonuz Musliju, kao glavni kandidat figurira doktor Adnan Salihi, odbornik i doskorašnji drugi čovek Muslijuovog Pokreta za demokratski progres (PDP), ako je sudeći po nezvaničnim informacijama od izvora upućenih u prilike u ovoj stranci.

Salihi, u izjavi za JUGPress, nije mogao da potvrdi niti da demantuje ovu informaciju, rekavši da još uvek nema nikakve zvanične odluke. Po njegovim rečima, odluku o nasledniku Jonuza Muslijua na mestu predsednika stranke i SO Bujanovac će doneti Predsedništvo PDP-a.

„Očekujem sednicu Predsedništva stranke u narednih nekoliko dana. Tada ćemo odlučiti koga ćemo kandidovati za mesto predsednika Skupštine, a biće razmatrane i opcije koje se tiču vođstva stranke“, kaže Salihi.

Kako je objasnio, jedna mogućnost je da vrh stranke za početak odredi samo zastupnika, odnosno neku vrstu vršioca dužnosti predsednika, čime bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje stranke do trenutka kada bi se stekli svi neophodni uslovi za održavanje unutrašnjih izbora na svim nivoima.

„Druga opcija je da se sa procedurom za izbor novog predsednika krene odmah, u svakom slučaju odluke će biti donete uskoro“, smatra Salihi.

Na naše pitanje da li je vladajuća koalicija stabilna, Salihi je odgovorio potvrdno, dodavši da „od nestabilnosti nema koristi za bilo koga“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare