Klinički centar Niš ostaje van kovid sistema, pacijenti se upućuju u  Kruševac

VRANJE

Na inicijativu direktora kruševačke kovid bolnice održan je sastanak svih zdravstvenih ustanova sa juga Srbije koje su u kovid sistemu sa ovom bolnicom. Razlog je ozbiljna situacija sa četvrtim talasom korona virusa zbog čega se očekuje pogoršanje i povećan prijem pacijenata, saopšteno je iz Zdravstevnog centra u Vranju.

Sastanak je organizovan radi definisanja i koordinacije upućivanja pacijenata, kao i u cilju dogovora pomoći koja je bila organizovana i u prethodnom periodu tokom pandemije, kada je i Zdravstveni centar Vranje pomogao angažovanjem većeg broja anesteziologa, anestezioloških sestara i infektologom.

Dogovoreno je da se svi zaraženi pacijenti kojima je potreban tercijarni vid zdravstvene zaštite, kao i svi pozitivni hirurški, poput uroloških, ortopedskih…,  pacijenti na korona virus upućuju na dalje lečenje u Kovid bolnicu Kruševac, kako bi za sada Klinički centar Niš ostao van kovid sistema zbog velike potrebe za pružanjem zdravstvene zaštite građanima koji nisu zaraženi korona virusom

Na sastanku je konstatovana dosadašnja dobra saradnja sa svim zdravstvenim ustanovama u grupi, kaže direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Ona je dodala da Zdravstveni centar Vranje ima sve potrebne kapacitete i spreman je da se bori i sa ovim novim talasom epidemije.

„U kovid bolnici u Vranju trenutno su hospitalizovana 24 pacijenta, petoro njih je vakcinisano početkom godine, što ukazuje da smanjenjem jedinica antitela može da dođe do zaražavanja i potvrđuje potrebu za primanjem treće doze vakcine“, naglasila je dr Antić.

Direktorka podseća da ne kovid sistem radi u punom opsegu što su pokazali i besplatni zdravstveni pregledi u protekla dva vikenda u Zdravstvenom centru Vranje gde je urađeno 1.230 preventivnih pregleda, među njima i mnogo iz raznih specijalističkih oblasti medicine.

Dr Antić apeluje na sve građane da se vakcinišu, kako bi izbegli situacije koje su bile prošle godine u ovo vreme.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare