Sertifikati za istinske majstore i znalce

smart

VLASOTINCE


Vlasotinačka Tehnička škola biće u skoroj budućnosti mesto gde će biti ozvaničeno priznavanja za prethodno učenje, ili bolje reći svi oni istinski majstori i znalci u svom poslu dokazani da znaju i umeju da rade u svojoj oblasti dobijaće određene sertifikate koji će ih kvalifikovati kao sve one koji poseduju školske diplome. Tehnička škola iz Vlasotinca spada u 22 obrazovne ustanove koje su deo nacionalnog projekta ,,Razvoj integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija u Srbiji”, a koji realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo finansija.

  • Naša škola krenula je sistem akreditacije , pa nas je tako i država prepoznala kao jednu od 22 škole u Srbiji, koje bi mogle da rade taj posao. Tako da sada pored naše Tehničke škole i Politehnička škola iz Subotice stekla je pravo da rade posao priznavanja za prethodno učenje. Od devet zanimanja mi smo se prijavili za pet zanimanja, koja su nam i odobrena. A radi se o zanimanjima koja su u neku ruku i prepoznatljiva za ovaj naš graditeljski kraj, a to su zanimanja zidara, armirača, tesara i rukovaoca građevinskim mašinama a još i zanimanja za modnog krojača. Potrebnu dokumentaciju naslovili smo i predali na pravu adresu, pa tako sada čekamo ozvaničenje i rešenja za zanimanja za koje smo iskazali potrebe u zvaničnoj formi – istakao je direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević u pauzi sastanka na kome su prisustvovali svi zainteresovani od privrednika, kao i samih pojedinaca koji žele da iskoriste priliku da putem sertifikata dobiju zvaničan dokumenat o sopstvenoj kvalifikaciji i znanju koje neosporno poseduju na delu, a sada će kroz postupak prethodnog učenja dobiti i kvalifikacije od drugog do petog nivoa.
    Lider projekta Elido Bandelj posebno je naglasio u vezi projekta ,,Razvoj integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija u Srbiji”:
  • Priznavanje prethodnog učenja je način sticanja kvalifikacija u nacionalnom okviru u kome se koriste sva znanja koja su pojedinci stekli kroz neformalno obrazovanje i učenje -.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare