Kamberi: Ključna reč Političke deklaracije “reciprocitet”

BUJANOVAC

Predsednik opstine Bujanovac Šaip Kamberi rekao je da je ključna reč Političke deklaracije,  koju su danas usvojili albanski odbornici opstina Bujanovac, Presevo i Medvedja ” poštovanje načela reciprociteta , medjunarodno priznatog načela u odnosima država”.
,,Standardi koji treba da se stvore u završnoj fazi pregovora u Briselu treba da stvore  situaciju istovetnu za sve manjine na zapadnom Balkanu., rekao je Kamberi i dodao da je to,” ključ stabilnosti Zapadnog Balkana”.
On je rekao da ,,situacija u  koja će ostati nerešena pitanja medjudržavnih odnosa verujem da će i dalje generisati krizu medju državama, ako se ovo ne reši,, rekao je Kamberi i dodao da je “rešavanje ovog pitanja najvažnije za odnose Srbije i Kosova”.
Drugi dokument koji su danas usvojili od bornici Skupštine albanskih odbornika,  je reagovanje u kome se ,,osudjuje govor mržnje , diskriminacije i denigracije kojim se koriste predstavnici Vlade Srbije i deo sprskih medija prema Albancina Presevske doline,, i insistira na postovanju Konciljskog sporazuma, kojim su zavrseni oruzani sukobi u maju 2001. Godine i Zakon o amnestiji albanskih odbornika ali i stiče da cse Skupština albanskih odbornika protivi uklanjanju spomenika nekadašnjim pripadnicima Oslobodilačke vojske Bujanovca, Preševa i Medvedje” .
Na pitanje novinara JUGpressa da li su dobili tumačenje iz resornog ministarstva ili je reakcija samo povodom medijskih natpisa , Kamberi je rekao da iskustvo govori da su i ranije akcije hapšenja počinjale medijskim natpisima.
,,Obicno tako bude, prvo počnu mediji iz Beograda a onda krene državna represija,, rekao je Kamberi.
,,Ovog puta je izjavu dao i drzavni sekretar u nadleznom ministarstvu da će se preduzeti mere, što znači da će se izazvati dalje tenzije u ovom regionu,, rekao je Kamberi.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare