Kakva je sudbina “Plavog paviljona” i kome će biti prodat?

LESKOVAC

Plavi paviljon, popularna sportska sala pored Gimnazije je zatvorena za sportiste mesecima unazad.

Kada su pakovali pakete za penzionere gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je najavio da će ovaj objekat biti prodat.

Od tada je prošlo dosta vremena, “Plavi paviljon” još nije prodat ali se i ne koristi.

Cvetanovića smo pitali šta se dešava sa ovim objektom?

On je rekao da je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu ovog objekta ali da će se u njemu ipak pakovati namirnice i ove godine u pakete namenjenje penzionerima sa najnižim primanjima.

Evo čitave izjave.

“Sanitarna inspekcija je zabranila upotrebu “Plavog paviljona” zbog toga što su uslovi bezbedonosni na najvišem mogućem nivou a to u ovom objektu nije slučaj . S obzirom da sam ja pre tri decenije radio kao republički sanitarni inspektor, doduše samo šest meseci, ali znam da je potpuno opravdano i argumentovana odluka sanitarne inspekcije i, iskreno rečeno, kada pakujemo pakete i životne namirnice to radimo sa velikim rizikom i sa velikom odgovornošću svakog pojedinca koji to dobrovoljno radi, ali, iskreno, i to nije baš na najboljem mogućem nivou. Znate, zbog toga smo tu salu koristili i za neke sastanke, ali uvek sa limitiranim uslovima, tamo nemate električnu energiju, i taj objekat, složićemo se, potpuno je devastiran”, rekao ej Cvetanović.

” Ja sam pre par godina najavljivao, i siguran sam, da par privrednih subjekata samo iz Leskovca, a pretpostavljam i van, koje su zainteresovane za taj prostor. To je centar grada i vrlo je opravdano ulaganje finansijski i da će to da se vrati. Ja sam čovek koji insistira da to bude parking prostor, ko god to kupi da to budu garaže na nekoliko nivoa, pravnici ubeđuju da ne može baš svaka želja da se ispuni, da postoji Generalni urbanistički plan (GUP), ali mislim da ovih par godina koje su prošle iza nas nam daju obavezu da ove godine sigurno uradimo prodaju tog prostora, da privatnik koji ima svoj sopstveni kapital donese taj ubjekat u nameni, i nadam se da će to da bude parking prostor”.

JUGpress: Šta je tu planirano po generalnom urbanističkom planu?

Cvetanović: Verujte mi i ja to ne znam. Više bih voleo da to pitanje postavite arhitektama i ljudima koji to rade, ne bih da dam neadekvatan odgovor. Ja sam insistirao da to bude parking prostor, oni su rekli može, ali su limitirani uslovi, i ja više nisam zalazio u detalje. Prosto, ona brzina kojom ja razmišljam i radim sa svojim timom nije uvek praćena adekvatnim rešenjima”.

SLUČAJ FABRIKE “KOSTA STAMENKOVIĆ”

Recimo, ako vi želite da fabriku „Kosta Stamenković“, koja je privatizovana i kupljena od strane privrednih subjekata iz Jagodine, sada da počnemo da računamo taj ciklus koji traje par meseci, najmanje godinu dana treba da usaglasimo da kupi neki šoping centar, kao što je namena. Tako da je to usklađivanje nekad dovoljno. . . Ili recimo , razgovaraosam sa vladikom, kažu meštani Bogojevca su zainteresovani da prave crkvu u svom selu.

Podsetiću vas da smo tamo napravili fabriku za prečišćavanje otpadnih voda od 26 miliona evra, 6,5 kilometara fantastičnog puta, podsetiću vas da smo tamo ogradili i sredili školu i srušili objekat, na moje lično insistiranje, jer smatram da bezbedonosna sigurnost građana nije na nivou, čak je i ugrožena. Čim smo srušili oni kažu projekat. Potrebno je da se krene sa tim unutrašnjim planom da se vidi da li tu može crkva, pa ko će da finansira tu crkvu, da li su meštani samo teoretski zainteresovani ili će neko drugi da radi… Tako da mnogi imaju ideje ali će realizacija uvek da ide preko onih koji moraju da razmišljaju o budućnosti grada.

JUGpress: Da li će u „Plavom paviljonu“ i ove godine biti pakovani paketi za penzionere?

Cvetanović: Iskreno rečeno, mislim da će nam to biti poslednje pakovanje, završetak i posle toga je završen izborni ciklus da možemo da krenemo u proceduru za koju ste malopre pitali.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
2 godine pre

Kupiće i to neki meskov pajtaš jer to moraš da budeš da bi uopšte došao u mogućnost da se takmičiš u kupovini,a onda će da mu isplati mastan honorar iliti(mito)ili procenat od sutra napravljenog objekta i to opet na štetu građana(kojih je sve manje jer su se doselili seljačine-ne seljaci njima svaka čast ,a građani nekadašnjeg grada odselili ko zna gde).Tako da ovaj grad i nezaslužuje bolju vlast.Ovaj im je baš po meri.Sve što su radili a od javnog je interesa su isfušarili a pri tome se dobrano ugradili u sve.Tako da ko kaže da ovi rade u korist naroda jedu G….!

Ne biva, brale
Ne biva, brale
2 godine pre
Odgovori  Potop

Imate li klikerčiki?