Kako živeti i lečiti se prirodno

 

LESKOVAC

 

Tema tribine, na kojoj je u Centru za ekonomiku domaćinstva održao predavanje dr Miroljub Petrović, direktor Instituta za prirodnu medicinu u Njujorku, bila je kako živeti u skladu sa prirodnom i lečiti bolesti na prirodan način, odnosno mimo konvencionalne medcine.

Dr Petrović je govorio o značaju zdravih stilova života, kao i o tome kako se primenom prirodnih mehanizama mogu tretirati bolesti, kako su to radili naši preci, pozivajući se na izreku iz, kako je rekao, drevne ili originalne medicine, „ne postoje neizlečive bolesti, već postoje samo neizlečivi ljudi“.

Čovek je jedini organizam u prirodi koji je bolestan, zato što ne poštuje zakone zdravlja. Vodeći uzroci bolesti i smrti u savremenom svetu su prvenstveno nezdrava ishrana i nedovoljna fizička aktivnost, kao i pušenje i alkoholizam, i to je trend koji je prisutan u celom svetu. Ovi faktori uzrokuju bolest i smrt u više od 80 posto slučajeva. Do bolesti i smrti u savremenom svetu dovode loši stilovi života, istakao je Petrović.

Bolesti kao što su rak, dijabetes, pre 100 godina skoro da nisu postojale, i do njihove eksplozije došlo je početkom 20-tog veka. Glavni uzroci umiranja u svetu i kod nas su srčana oboljenja, rak i neadekvatna medicinska nega. Savremeni čovek živi na neprirodan način i nezdarvo se hrani. Izlaz iz ovoga je jedino da se živi na prirodan način i ukoliko dođe do bolesti da se i one tako leče. Ono što je najbitnije, to je prihvatanje dobrih životnih navika. Miroljub Petrović je na ovoj tribini, koja je izazvala veliko inateresovanje, govirio o mnogim zanimljivim temama, kako se najzdaravije hraniti, koje su dobre i loše strane namirnica koje su najčešće u ishrani, kako se odupreti bolestima i kako se lečiti uz pomoć prirode, kako podmladiti svoj organizam i izgled uz pomoć zdravih navika i načina ishrane i slično.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare