Kako će se koristiti sredstva za razvoj poljoprivrede

LESKOVAC

 

Na  današnjoj , 22. sednici Gradskog veća usvojeno je nekoliko odluka vezanih za oblast poljoprivrede i rurarnog razvoja.

Programom korišćenja sredstava budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritorijiu grada Leskovca za 2017. godinu, čiji je predlog usvojen na ovoj sednici, predviđene su četiri mere: kreditna podrška investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, organska proizvodnja i promotivne aktivnosti.

U planu je i isplata po konkursu iz 2013, koja se odnosi na kreditnu podršku, tj. subvencionisanje kreditne kamate, i subvencije iz 2015. godine.

Ukupan budžet podsticaja u poljoprivredi iznosi 45 miliona i 460 hiljada dinara, i to 45 miliona za podsticaje, odnosno subvencionisanje, a 460.000 za ostale troškove, rekao je predsednik komisije budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede Dejan Ranđelović.

Odobornici su usvojili i predlog  Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike rurarnog razvoj za grad Leskovac za 2017. godinu.

Ranđelović je rekao da je grad u obavezi, u skladu sa Zakonom o podticajima u poljoprivredi i ruranom razvoju, da dostavi prethodnu saglasnost resornog ministarstva na program mera podsticaja koji će se sprvoditi u ovoj godini.

I za ovu meru izdvojeno je 45 miliona dinara, i predviđene su četiri mere: kreditna podrška, investicije u fizičku imovinu, organska proizvodnja i promotivne aktivnosti.

Još jedna tačka koju su usvojili gradski većnici odnosila se na poljoprivrednu proizvodnju, reč je o izveštaju o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruranog razvoja za grad Leskovac za 2016. godinu.

Skupština grada u obavezi je da ovaj izveštaj dostavi resornom ministrarstvu 31. marta ove godine, što se odnosi na mere koje su bile obuhvaćene podsticajima, rekao je Ranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare