Kad gradonačelnik posećuje muzej

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je leskovački Narodni muzej, ustanovu koja je tri puta proglašena za najbolji muzej u Srbiji, od toga dva puta u poslednje tri godine, a čiji kustosi, istoričari i arheolozi su takođe dobitnici raznih priznanja i nagrada. Cvetanović je obišao sve prostorije ove zgrade u kojoj se trenutno pripremaju nove postavke i naglasio da kultura jednog naroda može da bude jaka i kvalitetna samo ako počiva na jakim stubovima.

„Leskovački muzej jeste jak stub, jedan od najboljih u čitavoj zemlji, što pre svega dokazuju brojne nagrade, kao i značajni rezultati i postavke koje muzej ima poslednjih godina.“

Direktorka Narodnog muzeja Leskovac Mira Ninošević izrakla je podatak da je Narodni muzej za 72 godine rada dobio preko 150 nagrada.

„One su rezultat dugogodišnjeg rada. Rad u muzeju je dugotrajan, nekad su potrebne godine i decenije da dođemo do nekog predmeta, od dešifrovanja, do obrada i na kraju do prezentacije. Imamo nameru da iduće godine konkurišemo za treću fazu postavke – „Bune, ustanci i ratovi u leskovačkom kraju“, zatim smo završili krov na kući Koste Stamenkovića, vodimo računa i o drugim objektima o kojima muzej brine. Ove godine nastavljamo sa radovima, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada, čekamo rezultate projekta za koji smo konkurisali za Tekstilni muzej u Stojkovcu, za prekograničnu saradnju sa Severnom Makedonijom. Ove godine smo preko Ministarstva kulture konkurisali za osam projekta i čekamo rezultate. Nadamo se da ćemo ove godine obradovati građane Leskovca sa novim publikacijama, novim izložbama, a planiramo da otvaranje nove postavke bude u aprilu.“

Gradonačelnik Cvetanović je izrazio i zadovoljstvo radom svih zaposlenih u Narodnom muzeju i konstatovao da je kolektiv Narodnog muzeja izuzetno stručan, posvećen i domišljat.

„Na čelu ove ustanove, kada direntorka Ninošević ode u zasluženu penziju, sledeći rukovodioc, po mojoj proceni biće Nebojša Dimitrijević. On je mlad, ambiciozan, dominantan, uči i svestan je da uvek ima šta da se nauči. Verujem da će on biti direktor bez obzira na to ko bude vlast u tom trenutku.“

Prati
Obavesti me o
guest
5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gospođa Mira
Gospođa Mira
25 Februara, 2020 11:41 pm

Tako je, dosta sam se ja nakuvala ručkova dok sam bila na poslu. Jeste da sam prvu izložbu napravila posle 30 godina rada, ali sam je opasno napravila. Bila je najbolja izložba, nisam dobila nikakvu nagradu, ali ja mislim da je najbolja. Zato sam proglašena za kustosa godine zajedno sa svojom bivšom kombinacijom koji je bio u funkciji firme koja nam je dodelila nagradu. Ne može to baš svako. I išla sam od stranke do stranke da bih bila šef, pa su me svi kustosi i konzervator napismeno smenili sa tog mesta jer sam bila jako loša u tome, ali sam se opet vratila u stranku i pokazala sam im ko je najbolji stručnjak. Kad je pao DS, ukazala mi se prilika u SNS i tako sam vešto slagala gradonačelnika, kome se rugam iza leđa, da je poverovao u lažne nagrade i postavio me za direktora. Kad god neko od mojih kolega osvoji nagradu, ja je preuzmem, njih zajebem i prikažem sebe.
Ljudi misle da je lako da se bude najbolji, ali nije. Mnogo truda stoji iza toga. Uglavnom prljavog truda, ali bitno je da sam najbolja.

Maree
Maree
26 Februara, 2020 11:20 am
Odgovori  Gospođa Mira

Verovatno ce da udje u citanku ili u biologiju za 5 razred! Sramote.

dajte podatke
dajte podatke
26 Februara, 2020 11:26 am
Odgovori  Gospođa Mira

Koja je to prva nagrada, dajte funkciju u instituciji koja dodeljuje nagrade i ime te osobe iz muzeja koja je montirala dobijanje nagrade.

Maree
Maree
26 Februara, 2020 12:54 pm
Odgovori  dajte podatke

Ma jel si ti kuvala rucak ili nisi? Jesi posle 30 godina napravila izlozbu? E da nisi ti svi bi gladni ostali.

Majka
Majka
25 Februara, 2020 6:48 pm

Kad vec saljes ovu u “zasluzenu” penziju, zaposli nekog istoricara pa njega neka uci kustoskom poslu. A ne da nam deca sede po ulici, a penzioneri po preduzeca.

Проститутки Бишкека
5
0
Ostavite komentar.x
()
x