Odbornička grupa Niške inicijative podnela je predsednici Vlade Republike Srbije zahtev za hitnu smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića

NIŠ  

Odbornička grupa Niške inicijative podnela je predsednici Vlade Republike Srbije u kojem se zahteva hitna smena ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića zbog njegovog jučerašnjeg neprimerenog ponašanja i odnosa prema novinarima tokom posete Nišu.

“U ime svih građana Niša i Republike Srbije zahtevamo od Vas da zaštitite dostojanstvo resora Vlade Republike Srbije koji zastupa gospodin Šarčević i naložite njegovu hitnu smenu sa mesta ministra Prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  zbog bahatog , drskog, I potpuno neprimerenog ponašanja prema novinarima u toku davanja izjave za medije u  Nišu, danas, 24.02 2020 god. Napominjemo da ovakvo ponašanje nije izuzetak i da se ne dešava po prvi put. Sve primere ovakvog ministrovog ponašanja možete vrlo lako pronaći na društvenim mrežama i informativnim sajtovima.Ministar u resoru prosvete treba da bude pozitivan primer odmerenosti u kulturi obraćanja sagovornicima i medijima a ne primer prizemne osionosti i agresije. Imajući u vidu da je mandat ove Vlade na izmaku, na ovaj potez Vas pozivamo  zbog simboličnog očuvanja preostalog dostojanstva prosvetne struke, učitelja, profesora, naučnih radnika koji su se danas kao i više puta do sada stideli svog resornog ministra.
Sa poštovanjem,Odbornička grupa “Niška inicijativa ” u Skupštini grada Niša “, navodi se u ovom dopisu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maci
Maci
4 godine pre

Bravo za inicijativu! Šarčević je primer osionosti, agresivnosti, bahatosti, nekulture! Kako u školama objasniti učenicima da ne treba ovako da se ponašaju, kada njihov ministar demonstrira nasilje na svakom koraku???Poražavajuće je za jednu državu, da na čelu najznačajnig ministarstva, ima ovakvog ministra!