JUGpress ponovo radi

LESKOVAC

Sajtovi  Regionalne informativne agencije JUGpress i Nove Naše reči su bez ikakve najave i obaveštenja ,  suspendovani , što znači da nisu bili vidljivi, u ponedeljak, 11.septembra ove godine oko 15 sati.

Sve do danas oko 15 sati bili smo nevidljivi , sve vreme pokušavajući da saznamo od provajdera  (Eunet/SBB) u čemu je problem.

Ono što su nam govorili telefonom ljudi iz njihove tehničke podrške je bilo da je, najpre, problem kod njih, da rade na otklanjanju problema, da je sa sajtovima sve u redu ali čekaju “šefove”.

Na pitanja poslata mejlom nismo dobili konkretne odgovore, sem mantre da “JUGpress ima mnogo poseta koje smetaju drugima” i stalnog ubedjivanja da bi smo morali da zakupimo znatno skuplju uslugu ali bez objašnjenja šta dobijamo za to, ako želimo da nas ponovo “vrate” na mrežu.

Sa Eunetom smo sklopili ugovor pre više od dve godine  o zakupu hostinga koji predvidja i neograničen broj poseta pa je tim čudnije stalno pominjanje “broja poseta koji se stalno poveća”.

Mi nismo čuli za sajt koji ne teži da ima što više poseta, možda ovi iz Euneta/SBB znaju nešto što mi ne znamo.

Uzgred je pominjan i član ugovora koji, izmedju ostalog , kaže da oni mogu da suspenduju sajt ako “objavljuje neprimerene sadržaje”(?!).

Nismo dobili odgovor koje smo mi to neprimerene sadržaje objavljivali. I šta je njima tačno  “neprimereno” od onoga što pišemo.

Sve ovo pišemo da bi ste, ako imate nameru da ulazite u poslovni aranžman sa ovim provajderom, znali šta možete da očekujete.

Uzgred , novac kojim smo platili uslugu za godinu dana, a “potrošili ” samo četiri meseca, nam nije vraćen.

Bar ne još.

Svakako, tu smo sa vama. I sa drugim provajderom. Molimo za razumevanje što ćemo objavljivati i bajate tekstove od trenutka kada su nas “sklonili” sa mreže.

Novinari su uložili trud da urade te tekstove pa je red i da budu objavljeni, makar i ovako sa zakašnjenjem.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare