Budžet Leskovca razvojni, socijalni ili krizni ?

LESKOVAC

(11.9.2017)

Odbornik Nenad Zdravković iz SDS , tokom današnje sednice Skupštine, izjavio je da osobe koje vode računa o budžetu ne znaju šta rade i imaju krivične prijave, baš kao i prethodni gradonačelnici.


Uputio je zamerku Daliboru Tričkoviću, šefu Odeljenja za finansije, koji je govorio da će budžet za 2017. godinu biti razvojni i socijalni.
„Socijalna davanja zaposlenima iznose 30 odsto, a za socijalnu pomoć ugroženom stanovništvu samo 17 odsto ili 4 miliona dinara se izdvaja“, kaže Zdravković koji smatra da se ovaj budžet nikako ne može nazvati socijalnim
Dodao je i da je grad Leskovac opterećen sa 500.000 dinara kamate puta 12 meseci po prijavi o geotermalnim vodama i pitao Tričkovića zašto to nije rekao na vreme.
„Ne izigravajte poverenje osoba koje su vas tu postavile. Budite realni i korektni i ne pišite nerealne predloge budžeta“, poručio je on Tričkoviću.
Predsednik odborničke grupe SDS, Nebojša Cakić naveo je da je vlast planirala suficit za ovu godinu u iznosu od 18 miliona dinara, ali da je za prvih šest meseci ostvaren deficit od 13 miliona.


„Srbija je poslednja u Evropi, a grad Leskovac je po zaradama poslednji u Srbiji“, procenio je Cakić za skupštinskom govornicom.
Na sednici, odbornica DS Jelena Spirić konstatovala je da budžet za 2017. godinu neće biti ostvaren ni 75 odsto.
„Za popravke kod gradonačelnika ima, ali za decu i škole nema. Više je dato za troškove putovanja gradonačelnika, nego za srednje škole. Trebalo je da se pomogne našim poljoprivrednicima, a ne stranim investitorima. Medjutim, izgleda da vlast ne brine za poljoprivrednike“, rekla je Jelena Spirić.


Reagujući na prozivku odbornika, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovorio je da je prethodna vlast plaćala od 5 do 10 hiljada evra za jedno radno mesto.


„Morate da postavite lestvice visoko da biste ostvarili čak i 85 odsto budžeta i gradjani vam nikada neće zameriti što niste stigli do 100 odsto izvršenja. Sproveli smo teške reforme i pitam vas: Zašto ih vi niste sproveli? Gasimo javna preduzeća koja predstavljaju samo teret, stalno smo u pregovorima i čak 148 gradilišta radi u ovom trenutku“ objasnio je Cvetanović i dodao da u vreme prethodne vlasti on nikada nije diskutovao o članovima Gradskog veća i da je redno da se Milevi Milčić dozvoli da se u roku od 100 dana dokaže.
Izjavio je i da je ponosan što je Aleksandar Vučić počasni gradjanin Leskovca i uveren je da su i gradjani, takodje, ponosni. A opoziciji je poručio „izazivam vas na sledećim izborima“.
Ne postoji razlog zbog čega bismo pričali o pozitivnim aspektima sadašnje vlasti, tvrdi odbornik iz DS-a, Saša Stojanović.
„Gradonačelnik iz Demokratske stranke doveo je 7 fabrika i zaposlio 4.500 ljudi, dok Cvetanović to nije uradio. Baš zato je i gradonačelnik iz DS-a primao i veću platu od sadašnjeg gradonačenika“, rekao je Stojanović.
On je ocenio budžet za 2017. kao politički budžet.
Medjutim, uprkos protivljenju opozicije, većinom glasova budžet je za prvu polovinu godine, na današnjoj sednici Skupštine grada, usvojen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare