Vranjska policija odnela spise i kompjutere iz lokalne poreske administracije

VRANJE

Pripadnici Policijske uprave Vranje, u Odseku lokalne poreske administracije u sredu, 13. septembra,  oduzeli su službene spise i kompjutersku opremu, zbog  osnovane sumnje da su izvršene određene nezakonite radnje, rečeno je danas.

Otkrivena je višemilionska pronevera, koju istražuje policija i inspektori za borbu protiv privrednog kriminala, rečeno je na konferenciji za novinare koja je odžana u zgradi Skupšine Grada Vranja.

„U toku je istražni postupak i više informacija će biti dostupno tek po završetku istrage. Gradsko rukovodstvo je spremno da pruži punu podršku i saradnju policiji i tužilaštvu u rasvetljavanju eventualnog krivičnog dela i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, naročito kada su u pitanju budžetska sredstva, odnosno novac građana“, rekao je načelnik Gradske uprave u Vranju, Dušan Aritonović.

On je pohvaluo rad policije i tužilaštva i istakao da je ova akcija najbolji pokazatelj da institucije sistema funkcionišu i da se postupa bez ikakve selekcije.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić, kaže da postoji osnovana sumnja da je u pomenutom odeljenju Gradske uprave učinjeno krivično delo, kojim je budžet grada oštećen u višemilionskom iznosu. Niko nije ni priveden.

U cilju istražnih radnji, na konferenciji za novinare, nije se izašlo ni sa jednim konkretnim podatkom tako da se sve završilo na sumnjama i nagađanjima.

„Postoji pretpostavka da nije u pitanju samo ova godina, već da takav mehanizam funkcioniše duži vremenski period, ali će istraga to razjasniti. To je pravi primer da ova vlast želi odlučno da se bori protiv korupcije i kriminala i da niko nije iznad zakona“, reako je Antić.

On je naglasio da ova vlast ima nultu toleranciju kada su korupcija i kriminal u pitanju i da nikoga partijska knjižica ne može da zaštiti.

Formirana je Komisija koja će pomoći pripadnicima policije u smislu pružanja tražene dokumentacije i podataka, a u cilju rasvetljavanja ovog slučaja.

Predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković, potvrdio je odlučnost rukovodstva da se beskompromisno bori sa svakim vidom korupcije u cilju njenog iskorenjivanja.

Ivan Stanković, gradski većnik za finansije istakao je da je u poslednjih godinu i po dana, odkako su na vlasti, evidentirano 1.000 novih poreskih obveznika, čime su sredstva u budžetu znatno uvećana.

„Takav trend će biti nastavljen i u narednim godinama i niko neće biti izuzet od plaćanja zakonskih obaveza. Na području Grada Vranja 25 odsto građana ne palća porez na imovinu i taj problem mora hitno da se reši. Ne sme biti nenaplaćenih prihoda. Zbog neažurnosti lokalne poreske administracije Grad verovatno nikada neće moći da naplati dva do tri miliona evra“, rekao je Stanković.

On je najavio da će u narednom periodu biti spoveden niz mera čija će realizacija značajno povećati prihode lokalne samouprave. Jedna od njih je popis svih objekata na teritoriji Grada Vranja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare