JKP Medijana obnovila vozni park

NIŠ

Danas su u javno komunalnom preduzeću Medijan predstavljena nova vozila namenjena čišćenju grada. Kako je rečene iz JKP Medijane u novi vozni park uloženo je 40 miliona dinara. Nabavljena su dva autosmećaćara, čistilica, jedno servisno vozilo, jedno poluteretno vozilo, dva prosipača soli i pet raonika.

“Medijana je posle dugog vremenskog perioda u nabavku nove opreme, podrazumevajući neka polovna vozila, ali zadovoljavaju naše potrebe. Na našem placu možete viditi dva autosmećara, jedan za pražnjenje podzemnih kontejnera, dok je drugi klasičan autosmećar. Jednu novu čistilicu, zapremeni 7 kubika. Pored toga izloženi su raonici i posipači za zimsku službu, koje smo nabavili delimično iz sopstvenih sredstava, nešto iz budžetskog kredita. Mi ćemo nastaviti sa ovim trendom. Imali smo poteškoća, ali krenuli smo sa štednjom i novim poslovima. Taj novac građana koji smo uzeli, kroz naš rad ćemo ih i vratiti” – rekao je Bratislav Vučković, direktor JKP Medijane.

Igor Vojinović, gradski većnik izrazio je zadovoljstvo zbog ovakvog poslovanja.

“U današnje vreme se stalno pričao o problema, a ovo je retka prilika da možemo prisustvovati prezentaciji nove opreme. Sve što je urađeno, urađeno je sa ciljem pružanja kvalitetnije usluge, a najveću koristi imaće građani. Grad Niš je spreman da pomogne i podrži komunalna preduzeća, ne samo iz sopstvenih sredstava” – rekao je Igor Vojinović i dodao da Grad Niš planira da nastavi sa investiranjem u komunalna preduzeća. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare