Izložba radova ,,Into the Water” Svetlane Jovanović

VRANJE

Autorka je magistar višemedijske umetnosti iz Beograda kojoj je centralna tačka u umetničkom delovanju priroda, koju ispituje u različitim medijima.

Svetlana Jovanović u svom radu pokušava da podvuče značaj i važnost prirode i skrene pažnju na neophodnost očuvanja prirodne sredine i obnavljanje pokidane veze između čoveka i prirode.

„Into the water“ je umetnički projekat koji se bavi materijom vode kroz likovni rad na papiru i video rad „Sape of water“.

Rođena je 1978. godine u Šapcu, gde je završila osnovnu školu i gimanziju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. godine. Magistrirala je na interdisciplinarnim poslediplomskim studijama, grupa za višemedijsku umetnost kod profesora Čedomira Vasića i Vladana Radovanovića.

Član je Udružena likovnih umetnika Srbije od 2004. god.

Zvanje samostalnog umetnika dobila 2006.

Od 2010. radi kao profesor crtanja i slikanja u srednjoj umetničkoj školi „Texnoart Beograd“.

Izlagala je na 15 samostalnih i mnogobrojnim grupnim izložbama. Učesnica je mnogih likovnih kolonija kao što su „Mišarska kolonija“, „Požarevačka likovna kolonija“ i „Kolonija Šabačke gimnazije“.

Njeni radovi nalaze se u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Izložba je odabrana na izlagačkom konkursu Narodnog muzeja Vranje, koju je u okviru projekta ove ustanove finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Otvaranje u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju je zakazano u subotu, 29. oktobar u 19 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare