Završava se park kod Delte, za praznike i jelka

NIŠ

   U toku su završni radovi na izgradnji parka kod Delte koji će uskoro dobiti i mobilijar a biće ukolonjena i zaštitna ograda koja je tu bila zbog radova tako da Nišlije mogu već sada da prošetaju ovim parkom, ali pravi doživljaj imaće sa prvim prolećnim danima kada zelenilo i cveće koje je sada zasađeno bude u punom sjaju, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodaje da će tokom prazničnih novogodišnjih dana tu biti postavljena i jedna velika jelka.

    Ona je istakla i da Grad ne odustaje od fontane na kružnom toku kod ovog parka.

    „Ideja i nalog je da svi kružni tokovi imaju vodu i struju, jer nikad se ne zna kakva će ideja da dođe od naših sugrađana i od ljudi koji se bave umetnošću i arhitekturom “, ističe Sotirovski.

    Prema njenim rečima sređuju se i ostali parkovi u gradu.

    „Sređen je park kod SUD-a koji sada ima savim drugačiji i novi izgled sa novim stazama i više zelenila, upravo sređujemo park kod Pravnog fakulteta koji je delimično završen ali ne i potpuno. Po fazama radimo i park Čair. On se prostire na ogromnom prsotoru i ne može da se završi za nekoliko nedelja već mora da se radi po fazama. Radićemo i Svetosavski park ali još nismo definisali kojim redosledom, odnosno da li ćemo prvo raditi staze pa zelene površine, ili obrnuto“, objašnjava gradonačelnica Niša.

     Ona je istakla da su u toku pregovori  da se naredne godine uređuju  izletiša u okolini Niša.

     „ Započeli smo i pregovore oko sređivanja izletišta u okolini Niša. Neka su sređivala same gradske opštine poput gradske opštine Pantelej , Crveni krst i Niška Banja. Neka izletišta, poput Bojaninih voda, moraće da sređuje sam Grad zbog velikih ulaganja i rekonstrukcija puta i sportskih igrališta ili letnjih i zimskih sadržaja. To su za sada ideje koje ćemo sagledati kroz budžet. Ideja je i da u 2023. gdoini uredimo deo keja pored Nišave kako bi smo povezali naselja koja gravitiraju ka reci“, kaže Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare