Najbolja predstava u celini na „Borinim pozorišnim danima“ je „Ko je ubio Dženis Džoplin“

VRANJE

Žiri „Borinih pozorišnih dana“ jednoglasno je odlučio da za najbolju predstavu u celini proglasi predstavu „Ko je ubio Dženis Džoplin“, koju je po tekstu Tijane Grumić režirala Sonja Petrović.

Predstavu, koju je publika nagradila najvišom ocenom 4,92,  su izveli glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.  

Glumice Bojana Milanović i Sonja Isailović, koje su tumačile lik Dženis Džoplin, ravnopravne su dobitnice nagrade za najbolju žensku ulogu.

Tako ekipa predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin“ iz Vranja odlazi sa tri nagrade. Pored nagrade „Borisav Stanković“ za najbolju predstavu u celini, tu je i nagrada publike koja nosi ime dugogodišnjeg direktora vranjskog pozorišta Radoslava Radivojevića, kao i nagrada za najbolju žensku ulogu.

Za najbolju mušku ulogu, nagrada je pripala  Dimitriju Diniću za ulogu Pile kopile u predstavi „Kus petlić“, nastalu po tekstu Aleksandra Popovića. Režija je bila poverena Milanu Neškovića. Reč je o predstavi koju su izveli članovi Narodnog pozorišta iz Subotice.

Autorka teksta „Poslednje devojčice“, Maja Pelević dobitnica je nagrade za najbolju dramatizaciju, za predstavu u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice.

U stručnom žiriju ovogodišnjeg festivala koji je organizovalo Pozorište „Bora Stanković“ bile su rediteljka Nataša Poplavska iz Skoplja, glumica Biljana Keskenović iz Sombora i pisac Borivoj Radaković iz Zagreba.

Na 42. Festivalu „Borini pozorišni dani“ koja se organizuje u čast velikog pisca i najpoznatijeg Vranjanca za jednu od nagrada takmičilo se šest predstava. Manifestacija koja je održana pod sloganom „Kuda plovi ovaj svet?“, počela je 21. oktobra i završena sinoć. Selektor je i ove godine bio Slobodan Savić.

Na početku ove tradicionalne manifestacije na Dan Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, novoustanovljenu godišnju nagradu dobila je glumica domaćeg ansambla Žetica Dejanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare