Izabrana komisija za izbor projekata u oblasti zastite životne sredine

LESKOVAC

Na  šestoj sednici Gradskog veća obrazovana je komisija za izbor projekata pravnih lica iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine.

Za predsednika komisije izabrana je Lidija Bosiljčić, šef Odseka za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, a članovi su Ivana Momić, ispred Direkcije za urbanizam i izgradnju, Bratislav Nešić, ispred Gradske uprave za društvene delatnosti, Danijela Stojadinović, ispred Visoko tehnološke umetničke strukovne škole i Tatjana Veličković ispred Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Zadatak komisije je da oceni prispele projekte, na osnovu njihovog značaja sa aspekta  očuvanja i zaštite životne sredine, održivo korišćenje prirodnih resursa, a veoma će biti važan i finansijski aspekt kao i kvalitet projekata, rekla je načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić. Komisija odluku treba da donese najkasnije u roku od 30 dana od dana završetka konkursa (3. oktobar).

Iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine odobren je iznos od 80.000 dinara za uređenje prostora oko zaštićenog prirodnog dobra – spomenika prirode „Kutleški hrast – zapis“ u Kutlešu. Parcela na kojoj se nalazi Kutleški hrast treba da se obradi, biće postavljeni stolovi i stolice i biće zasađene određene kulture, prema odluci stručnjaka. Cilj je da ovo jedinstveno prirodno dobro bude mesto okupljanja ljudi, objasnila je Bobana Stošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare