Za rad interresorne komisije 736 dolara

LESKOVAC

Iznosom od  736,5 dolara grad Leskovac obezbediće učešće u finansiranju aktivnosti interresorne komisije, u okviru realizacije projekta „Unapređenje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece“.

Radi se o nabavci asistivne tehnologije i specijalizovanih nastavnih sredstava za pospešivanje rada za decu sa smetnjama u razvoju. Ugovorom je predviđeno da grad Leskovac treba da obezbedi učešće u visini od 10 posto od vrednosti sredstava, odnosno 736,5 dolara, budući da je ukupna vrednost opremne i sredstava 7 hiljada 365 dolara.

Donešena je i odluka da se priznaju putni troškovi praticima učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ u Leskovcu koji koriste sopstveni prevoz za školsku 2016/2017. godinu. Za 25 pratilaca priznati su putni troškovi za sopstveni prevoz u visini cene mesečne karte, što u ukupno iznosi 51.124 dinara mesečno.

Naime, kako je objasnila načelnica Gradske uprave za društene delatnosti Suzana Stanković ilić, Zakonom o obrazovanju nisu predviđeni putni troškovi za pratioce učenika sa smetnjama u razvoju za dolazak i vraćanje iz škole. Budući da se radi o deci koja nisu u stanju da sama dolaze do škole, a neki od njih nisu u stanju čak ni da koriste gradski prevoz sa pratiocima, predloženo je da se donese ovakva odluka.

Fondu za razvoj poljoprivrede odobreno je 98.160 dinara dinara na ime troškova održavanja petog Sajma leskovačkog ajvara, zimnice i pića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare