Ima ugroženih u vranjskim selima

VRANJE

Vatrogasno-spasilačka jedinica Odeljenja sektora za vanredne situacije u Vranju uputila se prema selu Lepčinjce, u mahalu Konjarci, kako bi evakuisala bolesnu osobu. Mahala je od sela udaljena pet kilometara i put je teško prohodan. Spasilačku jedinicu u selu  će čekati medicinska ekipa Zdravstvenog centra kako bi bolesnika dovezli do bolnice, potvrđeno je u Štabu za vanredne situacije u Vranju.

Ekipe će biti upućene i u sela Izumno i Gornje Punuševce radi pružanja pomoć tamošnjem stanovništvu. Pomoć će pružati i Crveni krst, koji raspolaže paketima za socijalno ugroženo stanovništvo.

Prioritet nadležnih službi je i dalje pružanje medicinske pomoći i dostava hrane i lekova domaćinstvima u brdsko planinskim područjima, kao i čišćenje putnih pravaca. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu.

Zbog ledenih dana i veoma niskih temperatura problema ima na vodovodnoj mreži u Vranju. U ovom trenutku ne mogu da se otklone kvarovi na mreži kod Saborne crkve i na uglu Ulica Save Kovačevića i Bore Stankovića, dok se za to ne stvore uslovi, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare