Nikolić: Neprohodno do Babičkog, Smrdana, Padeža i Ravnog Dela, prohodno do Oruglice

 

 

LESKOVAC

 

Osim Babičkog, Smrdana, Padeža i Ravnog dela, gde je mehanizacija trenutno angažovana na probijanju puteva, nepristupačna su i sela u okolini Predejana, kaže tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić koji tvrdi da je put do Oruglice “prohodan”.

 

On je dodao  kako  se očekuje da će do ovih naseljenih mesta putevi biti rasčišćeni danas ili sutra.

„Radićemo danas i noćas i pokušaćemo da iskoristimo to što nema padavina da dođemo do svih ovih mesta“, ističe Nikolić.

Tokom današnjeg dana skip je angažovan u okolini Predejana, a grejder na vučjanskom putu, kako bi se taj put, koji je inače prohodan, što bolje očistio.

Na terenu su trenutno dva buldožera, jedan ka Oruglici, gde ima najviše snega na teritoriji grada.

Drugi buldožer krenuo je ka Barju i Crkovici.

“Čisti se put do Igrišta preko Slavujevca i Miroševca do Leskovca. Pročišćava se i put ka Svircu, isti kamion će napraviti krug do Petrovca i Podrimca” , objašnjava Nikolić.

Iako se ulice prvog i drugog prioriteta čiste često, utabanog snega na kolovozima ima, jer zbog niskih temperatura so ne deluje pa se sneg ne topi.

Dnevne temperature oko nule najavljene su već za prekosutra, tako da u ovoj javnom preduzeću očekuju da će tokom viknenda svi kolovozi biti očiščeni od snega.

Problem predstavlja i sneg koji se gomila između trotoara i kolovoza.

„Još uvek nismo u situaciji da taj sneg odvozimo, jer je celokupna mehanizacija angažovana na rasčišćavanju putnih pravaca, to je sada prioritet. Čim mehanizacija bude slobodnija odvozićemo i ovaj sneg“, kaže Nikolić.

Za to vreme mnogi vlasnici lokala lopatama sklanjaju sneg  nagomilan pored trotoara i bacaju ga na kolovoz, što ometa saobraćaj i zadaje probleme vozačima. Nikolić apeluje da se taj sneg ne dira, već da on ostane gde jeste, kako bi ga kada bude uslova mehanaizaicja izvođača radova, „Trejs PZP“ Vranje, uklonila.

U komunalnoj policiji kažu da ovakvo ponašanje nije dozvoljeno i da podleže kaznama. Šef ove policije Zvonimir Mitić ističe da su komunalni policajci na terenu i da upozoravaju građane da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu, ali da kazne ipak nisu izricane.

A ovom Odlukom predviđeno je da da su stanari zgrada, vlasnici kuća i lokala ili korisnici u obavezi da uklone sneg i led sa trotoara u širini od šet metara.

Pri tome, ne treba zatrpavati slivnike, sneg i led se odlaže na ivici trotoara, ili ukoliko je trotoar uzak na ivičnjaku kolovoza, ali da pri tome ne sme da se ometa kretanje pešaka na trotoaru, kao i vozila na kolovozu.

Visina kazni za one koji se ne pridržavaju ove odluke iznosi: 50.000 dinara za pravno lice, za odgovorno lice u pravnom licu 10.000 dinara, za preduzetnika 20.000 dinara i za fizičko lice 5.000 dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Đura
Đura
7 godine pre

Važno da je očistio sneg do njigovu Gradanicu . A sva ostala mesta kad sunce ogreje.