Humanost Vranjanke koja živi u Dubajiu

VRANJE

Dušica Ristić, rođena Vranjanka, već osam godina živi i radi u Dubajiu. Nije zaboravila na rodni grad, pa je putem društvene mreže Fejsbuk sa suprugom i prijateljima pokrenula humanitarnu akciju kako bi obradovala mališane koji se leče na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra u Vranju.

Pripremljeno je 20 paketića sa slatkišima, igračkama, novogodišnjim ukrasima i na veliku radost mališana koji se leče u vranjskoj Bolnici paketići su podeljeni.

Trenutno je u svom rodnom Vranju i darivanjem paketića bolesnim mališanima htela je da sa svojim prijateljima pokaže da društvene mreže mogu da se iskoriste na najbolji mogući način kada demonstriraju humanost na delu.

Akcijama darivanja paketića najmlađim pacijentima u Zdravstvenom centru u Vranju obezbeđen je kontinuitet i sva deca koja su pre novogodišnjih praznika bila na Dečijem odeljenju dobila su paketiće.

Menadžment Zdravstvenog centra Vranje je obezbedio donacije kako bi mališani koji će se 31. januara zateći na Dečijem odeljenju dobiti čokoladice i sokiće, a svi ostali pacijenti, po prvi put će uz obrok, tog dana dobiti i bogat novogodišnji kolač.

Humanitarnim radom ova Vranjanka se bavila u Africi od 2013. do 2017. godine. Obišla je i organizovala pomoć za decu u Senegalu, Gani, Keniji … O tome je napisala knjigu “Melody Nay Stories”, koja se od pre nekoliko dana nalazi na policama Biblioteke “Bora Stanković”.

Dušica se u Dubaiju bavi se neurolingvističkim programiranjem. U Srbiji je studirala engleski i španski, radila kao stjuardesa u JAT-u a potom i u Emiratima. Završila je obuku za pilota u Americi na Floridi i poseduje sertifikat motivacionog govornika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare