SZS Niš: Top lista beščašća niškog SNS režima u 2018. godini

NIŠ

      Ni pokušaji krpljenja SNS rupa na razlokanim niškim saobraćajnicama, ni podela paketića koje SNS deli u mesnim zajednicama u Nišu, ni remek dela kiča strateški raspoređenih oko Kuće za venčanje sa koje otpada malter, ni posthumno postavljanje rampe na neobezbeđenom pružnom prelazu u Donjem Međurovu ne mogu da građane Niša nateraju da zaborave svu hronologiju bešćašća koje su proživljavali i u ovoj 2018.god. pod najsramotnijom vlašću koju je Niš ikada imao, saopštio je Savez za Srbiju Niš..

“I prethodnih šest godina bile su za građane Niša čudovišna manifestacija bahatosti i diletantizma predstavnika vlasti koji su nameštali javne tendere za niške prevoznike, gradski većnici i predsednici opština hapšeni zbog pljačke, radnici „Gorice“ spavali na groblju zbog neisplaćenih plata i pljački u ovom preduzeću, paljeni automobili, povećavao se broj sekretarijata i zaposlenih u gradskoj upravi, a niška kultura se pretvorila u partijsko utočište i azil za ignorante.

Katastrofalne posledice režima koji vlada silom, neznanjem i strahom dovele su Grad Niš u politički, ekonomski, socijalni i psihološki kolaps. Otvoreni rat bahatog režima sa javnim interesom građana bliži se svome kraju. Do kraja je došla i 2018.god. godina pa Savez za Srbiju Niš podseća na tragični bilans razaranja jedne okupirane lokalne samouprave.

 1. Hapšenja većnika, direktora i funkcionera „Direkcije za javni prevoz“;
 2. U kabinetu Gradonačelnika sakriven Izveštaj Radne grupe koja je ispitala malverzacije u JP „Gorica“, nakon toga vođa sindikata „Gorice“ dobio otkaz jer je medijima saopštio skandalozne podatke o sahranjivanju socijalno ugroženih Nišlija;
 3. Bezbednost u Gradu, paljenje automobila, izgoreo hotel u Niškoj banji;
 4. Kolovozi i trotoari u gradu prepuni rupa;
 5. U Upravnim odborima javnih preduzeća samo predstavnici vlasti- vlast izjavila da može da kontroliše samu sebe;
 6. Groteskno vođena kadrovska politika – na primeru Bibloteke, Lutarskog i Narodnog pozorišta;
 7. Mediji u gradu plaćeni novcem građana zatvoreni za drugačije mišljenje, instrumentalizacija poreske uprave i finansijsko-politički pritisak na medijski portal „Južne vesti“, zloupotreba institucija za privođenje novinara;
 8. Strahovite razmere siromaštva i bede koja dovodi do samoubistva ljudi, kao i do iseljavanja mladih i srednjeg sloja građana Niša, i svemoć javnih izvršitelja, od kojih najbogatiji stoluje u Nišu, i pokušaj samospaljivanja žene-invalida izbačene iz stana;
 9. Poklanjanje Vladi uspešnog Aerodroma „Konstantin Veliki“ da bi ga uništila, zbog obaveza preuzetih u neobjavljenom ugovoru sa „Vansijem“ , a na čijem je sajtu mapa Srbije prikazana bez KiM;
 10. Užasna nesreća na neobezbeđenom pružnom prelazu kod Donjeg Međurova u kojoj je voz prepolovio autobus prepun putnika i više u kojoj je poginulo pet i povređeno više desetina ljudi, dok na mnogim obezbeđenim prelazima rampe i ne rade.

U ovu Top listu beščašća i nesposobnosti jedne vlasti koja je izgubila smisao za realnost nisu ušli ni ogromna zagađenost vazduha, ni partijsko zapošljavanje, ni stanje deponije i otpadnih voda, ni psi lutalice, ni korupcija u građevinskoj inspekciji i mnogo drugih muka koja su prelepi Grad Niš pretvorile u „prokletu kasabu“ iz koje se beži glavom bez obzira. Za sve ove nesreće i muku koju Nišlije trpe jako dugo postoji „lična odgovornost“ a njeno ime je lokalna samouprava okupirana od SNS režima koji je potpuno izgubio kompas i koji je paralisan strahom od predstojećeg izvesnog pada.

Savez za Srbiju-Niš sugrađanima želi da u Novoj 2019.godini, kao i u svim narednim, nikada više ne dozvole da se ova ili bilo koja druga bezumna vlast igra njihovim životima. Da nam Nova – 2019.godina započne u duhu slobode koji se ponovo rodio na protestima koji su ovoga puta krenuli iz prestonice, sa nadom da će nam se mnogobrojne Nišlije već u januaru pridružiti, kako bi i naš grad ponovo bio slobodan i ponosit”, saopštio je Savez za Srbiju Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare