“Otadžbina” o razgraničenju

KOSOVSKA MITROVICA

“Idejom o „razgraničenju“ Aleksandra Vučića više od 80.000 Srba južno od reke Ibar naći će se u nezavisnom Kosovu ili bolje reći Velikoj Albaniji. Kako će retko ko da pristane da živi u takvoj separatističkoj tvorevini Srbima na Kosovu i Metohiji preti novi egzodus. Ovo će na našu nesreću biti poslednja seoba Srba jer više neće imati ko da se seli. Sve dosadašnje seobe Srba sa KiM bile su pod pritiscima. Bilo to da su to bili Turci, Nemci, komunisti, natovci. Ovo će biti prvi dobrovoljni egzodus. On će biti u režiji Srbina pa još u liku predsednika Srbije čije je ime Aleksandar Vučić.
Nažalost, neizvesnost očekuje i Srbe severno od reke Ibar. Prema glasovima koji se čuju iz Brisela, kako vlast iz Beograda pregovara sa separatistima, Srbiji treba da pripadne samo onaj deo teritorije koji je Petar Stambolić poklonio Kosovu i Metohiji, a to je mesna zajednica Lešak. Jezero Gazivode sa okolinom po tim informacijama Srbija ustupa separatistima na 99 godina. Nekada je geslo Aleksandra Vučića, dok je bio istaknuti funkcioner Srpske radikalne stranke, bilo da sve Albance sa Kosova i Metohije treba proterati preko Prokletija zarđalim viljuškama, a danas tim istim Albancima poklanja sve do Kopaonika.
Da se na toj osnovi vrši razgraničenje govore i svakodnevni pozivi političke vrhuške aktuelne vlasti da i vojska Kosova i ROSU policija ne mogu da idu severno od reke Ibar. Kakva diskriminacija. Po Aleksandru Vučiću Srbi južno od reke Ibar su nebitni a njihovo stradanje se podrazumeva. Međutim, posle hapšenja ministra za KiM Marka Đurića nisu mnogo sigurni ni Srbi severno od reke Ibar. NJega je ROSU policija uhapsila u severnom delu Kosovske Mitrovice. To samo pokazuje nemoć vlasti u Beogradu da zaštiti Srbe iz južne srpske pokrajine.
Da bi ostvario svoju ideju o „razgraničenju“ predsednik Srbije je preko svojih prorežimskih medija „Dnevni telegraf“, „Informer“, „Alo“, „Pink“ i drugih krenuo u žestoku kampanju. A oni pišu da će američki predsednik Donald Tramp da stvori i Veliku Srbiju i Veliku Albaniju. Veliku Albaniju hoće, a Veliku Srbiju teško. Veliku Srbiju po njima treba da čini ostatak Srbije bez Kosova i Metohije, samo sa sverom Kosova i Republika Srpska. Koja politička glupost. Kakva je to Velika Srbija bez Pećke Patrijaršije i Crne Gore (u prilogu dostavljamo naslovnu stranu lista „Srpski telegraf“ kojom se promoviše Vučićeva ideja o razgraničenju).
Kažu još da će Srbi južno od reke Ibar imati status kao što je Republika Srpska u BiH, što je gola laž. Biće skoro šest godina od potpisivanja izdajničog Briselskog sporazuma a da Vučić nije dobio Zajednicu srpskih opština. Ingerencije takve Zajednice su inače na nivou ribolovačkog saveza. Iluzija je onda da od Albanaca može da dobije nešto što podseća na Republiku Srpsku koja ima sopstveno sudstvo i policiju.
Da bi ubedio građane Srbije da je ideja o „razgraničenju“ dobra Aleksandar Vučić sugeriše da će manastiri na Kosovu i Metohiji dobiti neku eksteritorijalnost što je nebuloza. U okviru te eksteritorijalnosti mediji pišu o Pećkoj patrijaršiji, Dečanima, Gračanici. Na Kosovu i Metohiji ima još mnogo živih srpskih manastira. Arhangeli, LJeviška, Devič, Sokolica, Zočište, Draganac i drugi pa hoće li svi oni imati eksteritorijalnost. Danas u svetu samo Sveta Gora u Grčkoj ima religioznu autonomiju ali svi monasi u njima moraju da poštuju važeće zakone grčke države pa i monasi srpskog manastira Hilandar.
I obavezno, kao šlag na torti, po Aleksandru Vučiću njegovu izdaju Kosova i Metohije moraju da podrže Rusi. Navodno je na sastanku Lavrova i Boltona u Moskvi jedna od tema bila i Kosovo i Metohija. Izmišljotina. Predmet razgovora je bilo stanje u Ukrajini i povlačenje američke vojske iz Sirije, što se ovih dana i ostvaruje. Tako stoji u saopštenju posle sastanka.
Dogovor o „razgraničenju“ po ovim medijima treba da potpišu Hašim Tači i Aleksandar Vučić u Vašigtonu ispred američkog predsednika Donalda Trampa. Činu potpisivanja po njima prisustvovaće i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Još jedna neistina. Pre manje od mesec dana Dimitrij Peskov portparol ruskog Kremlja je izjavio da susret između Trampa i Putina nikada neće moći da se održi u Vašingtonu po bilo kojoj temi već samo na neutralnom terenu kao što je bilo poslednji put u Finskoj. Na stranu ovo, Vladimiru Putinu ne pada na pamet da širi NATO prostor jer čelnici separatista već sada najavljuju da odmah po potpisivanju sveobuhvatnog mirovnog sporazum Kosovo će se kandidovati za ulazak u ovu vojnu organizaciju.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ svim Srbima sa KiM čestita Novogodišnje i Božićne praznike sa željom da i u 2019. godini po ljudskim i Božijim zakonima i dalje budu kao do sada deo Republike Srbije. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ se nada da će Gospod Bog sprečiti Aleksandra Vučića da u narednoj godini potpiše sveobuhvatni izdajnički sporazum sa separatistima iz Prištine. Takvim sporazumom prvi put bi se desilo da se neko od srpskih vlastodržaca odrekao svoje pradedovine. Bacanje anateme na izdajnika bila bi preblaga kazna”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare