Humanitarno književno veče za lečenje Nataše i Ive

 NIŠ

                         ETŠ ,,Mija Stanimirović” i  časopis ,,Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu organizovali su humanitarno književno veče sa ciljem da se prikupe sredstva za dalje lečenje Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrihove ataksije. Na književnoj večeri je predstavljana zbirka pesama Vesne Pešić, profesorke ove škole pod nazivom ,,Tragovi na duši”. Studenti Filozofskog fakulteta upoznali su srednjoškolce sa radom časopisa, dok su se u revijalnom delu predstavili Ognjen Stanković i Jovana Đokić, autori časopisa. Program je vodila Jana Kostić, urečenica. Na književnoj večeri sakupljeno je 4.300 dinara, a organizovano je u sardanji sa Učeničkim parlamentom ove škole.

                        “Prilično sam uživao tokom jučerašnje manifestacije, ovakve događaje uvek treba podržati, barem ću se ja uvek rado odazivati i rado ih se sećati! Mnogo pozitivnih emocija, dobre energije, poezija fascinatna, impresioran sam”, kazao jedan od učenika ETŠ “Mija Stanimirović” koji je na ovaj način želio da pomogne u lešenju Natalije i Ive.

                     Jovana Đokić, pesnikinja, kaže  da je poezija  lek za dušu.

                     “Stihovima sam želela da pružim pre svega podršku Nataliji i Ivi kako bi nastavile da se osmehuju životu. Mislim da smo svi zajedno u tome uspeli”, dodaje Jovana Đokić.

                     Ognjen Stanković, pesnik, je istako da je humanitarno književno na njega  ostavilo najpozitivnije utiske.

                     “Nadam se da ćemo se okupljati u budućnosti samo lepim povodom, voleo bih da i dalje organizujemo i događaje poput ovog – događaje kojima ćemo skrenuti pažnju na problem pojedinca i pružiti mu kako minimalnu materijalnu, tako i duhovnu podršku”, istako je Stanković.

                     Časopis “Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu srednjoškolcima je predstavio  Dušan Petrović, urednik.

                    “Ideja o elektronskom časopisu i njegovom naslovu, „Bez limita”, rodila se u okviru radionica Književnog kluba Filozofskog fakulteta u Nišu. Prvi prilog časopisa objavljen je 30. marta 2019. godine. Od novembra 2019. godine časopis ima svoj međunarodni standardni serijski broj ISSN. Časopis se odlikuje kako žanrovskom, tako i tematskom raznovrsnošću, kao i otvorenošću i dostupnošću za autore različitih uzrasnih nivoa. Dvadesetdve različite rubrike na pravi način svedoče o heterogenosti sadržaja koje časopis objavljuje”, kazao je Dušan Petrović.

                     Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” redovno organizuju humanitarne akcije kako bi poogli sestrama Bašović u lečenju. Nedavno su preko Učeničkog parlamenta organizovali  turnir u gejmigu i tom prilikom sakupili 70.000 dinara. Sav prihod od turira uplaćen je na račun Natalije i Ive. Srednjoškolci su od početka godine organizovali i dva humanitarna bazara, povodom 8. marta kada je sakupljeno 130.000 dinara, potom još jedan u susret Uskrsu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare