Burgas i Niš zajedno na projektu zaštite životne sredine

NIŠ 

                   Grad Burgas u Bugarskoj i grad Niš zajedno realizuju jedan veliki projekat koji se odnosi na  ekologiju, zaštitu životne sredine a vezan je za solarnu energiju i solarne panele i koji finansira Evropska komisija, istakla je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović koja je u Gradskoj kući o realizaciji ovog projekta razgovarala sa zamenicom gradonačenika Burgasa Vesnom Batinom. Na sastanku je bilo reči i o produbljivanju međugranične saranje Birgasa i Niša o čemu će više reči biti kada se budu sreli gradonačelnik Burgasa i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                     „Prva faza ovog projekta je završena mada smo zbog epidemiološke sitiacije imali jednu  veliku zum konferenciju sa gradovima koji su  primer dobre prakse iz Evropske unije  upravo nama  koji pokrećemo ovaj projekat. Sledeća faza je naša saradnja budući da su Burgas i Grad Niš izabrani  kao gradovi  koji će  implementirati sve ono što je neophodno za zaštitu  životne sredine a kada je reč o  solarnim panelima. Radićemo tribine i edukaciju stanovništva i približiti im važnost značaja ove energije“, kazala je Dušica Davidović.

                    Zamenica gradonačelnika Burgasa Vesna Baltina je istakla da su  Burgas i Niš gradovi koji imaju puno dodirnih tačaka imaju iste probleme  i brige i naše dve zajednice razmišljaju o istim stvarima.

Vesna Baltina

                      „Ono što nas brine jeste šta se dešava sa klimom i klimatskim promenama. Pokušavamo, kada se radi o tome, da uradimo sve najbolje za naše zajednice, da se  nekako suočimo sa tim problemima. Ovo je bila prilika da razgovaramo na kojim sve poljima  možemo da sarađujemo. Pored oblasti zaštite životne sredine, uticaja klimatskih promena ali i te neke direktnije saradnje između grada Niša i Burgasa. Duboko  verujem da budućnost zavisi od nas samih i da, ukoliko udružimo naše napore, možemo novim generacijama da ostavimo  bolju budućnost“, kazala je Vesna Baltina.

                      Projekat u kome zajednički ušestvuju Burgas i Niš u potpunosti finansira Evropska komisija.

                       „Predviđeno je i da se  primeri dobre prakse većih evropskih gradova koji su već primenili i uključili se u  uštedu energije apostrofirajući značaj solarnih panela biće primer kako i mi da radimo na poboljšanju životne sredine i ekologije u našem gradu“, zaključila je Davidović.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare