Humanitarni meč za Aleksandra Pejića u nedelju

LEBANE-LESKOVAC

“Airsoft tim Car Justinijan” iz Lebana organizuje humanitarni meč za sugrađanina Aleksandra Pejića, kome je hitno potrebna transplantacija bubrega. Meč će se održati 27. novembra sa početkom u 9 i 30 časova, na lokaciji nekadašnjeg “Društvenog preduzeća trikotaže i pletiva Jablanica”, a sav prikupljeni novac biće doniran Aleksandru za lečenje.

Aleksandru je na rođenju otkriven problem sa mokrenjem zbog suženja mokraćnog kanala, pa je zbog toga u prvoj godini života operisan. U 18. godini je započeo lečenje hemodijalizom zbog razvoja terminalne hronične bubrežne slabosti. Posle programa hemodijalize urađena je transplantacija bubrega 2005. godine, gde je davalac bila njegova majka. Zbog pogoršanja transplantiranog bubrega ponovo je stavljen na isti program dijalize 2015. godine. Posle ugrađivanja poslednjeg Hickman katetera ne postoji više nikakva mogućnost ugradnje bilo kakvog katetera i jedina opcija je transplantacija u Turskoj, za koju je potrebno 50.000 evra.

Da Lebančanima srca nisu od kamena pokazali su članovi ovog airsoft tima, koji stoji uz one kojima je potrebna pomoć.

“Na taj način pokazaćemo da smo svi uz Aleksandra, cela naša zajednica airsoft timova sa juga, pa samim tim apelujemo na sve građane da dođu i podrže humanitarnu akciju onoliko koliko su u mogućnosti. Bitno je da se okupimo u što većem broju i pomognemo”, rekao je Mihajlo Banković, osnivač “Airsoft kluba Car Justinijan” i vođa tima.

“Airsoft nije samo igra, airsoft je način zivota, borba koja predstoji i Aleksandru Pejiću za svoj život. Mi igramo da bi Aleksandru produžili život, odnosno da bi što pre dobio transplantaciju, da bi ozdravio i živeo kao svaki normalan čovek”, rekao je Banković i dodao “U nekom narednom periodu nastavićemo sa humanitarnim radom i pomoći ćemo onoliko koliko smo u mogućnosti. Veliku zahvalnost dugujemo mnogobrojnim sponzorima koji će nam donirati hranu, piće, kao i onima koji će sve to zabeležiti među kojima su kafić “Clock”, kafane “Alas”i “Paradizzo”, “Foto Cekić”, “Ilirikum film studio” i mnogi drugi. 

Jovana Stošić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare