Deca iz naselja Rade Žunić do škole idu ulicom koja je puna bara i blata

LESKOVAC

Nakon obilnih padavina koje su ovih dana zahvatile Leskovac, deo ulice Dubočica u naselju Rade Žunić i dalje je pod vodom. Višegodišnji problem i dalje je bez rešenja, uprkos brojnim obećanjima lokalne samouprave, a deca su primorana da do škole idu ulicom koja je prepuna ogromnih bara i blata.

Iz godine u godinu, meštani naselja Rade Žunić postavljaju isto pitanje: Kada će dobiti asfalt i kada će njihova deca moći normalno da idu do škole? Problem i dalje postoji, naročito posle kišovitih dana kada ulica izgleda apokaliptično, a pojedine rupe su duboke čak pola metra što i vozačima predstavlja veliki problem.

Meštani ovog naselja i posle više od 10 godina pregovora sa lokalnom samoupravom i Direkcijom za urbanizam i izgradnju i dalje čekaju na rešenje ovog problema, a osim lažnih obećanja nisu dobili ništa, iako su, kako su rekli, više puta bili na sastancima sa nadležnima i zvaničnicima, koji su tvrdili da je problem u imovinskom pravu građana i da je to razlog zašto je deo ulice godinama neasfaltiran.

Najveći problem je, kako tvrde meštani, to što deca moraju da gaze po velikom blatu i prelaze preko ogromnih bara da bi stigli do obližnje osnovne škole ,,Trajko Stamenković”.

Prema njihovim rečima, dešavalo se čak i to da su deca išla u školu u gumenim čizmama, jer je deo ulice bio, bukvalno, neprohodan od vode. Đacima je i dalje veliki problem svaki odlazak u školu tokom, ili nakon kišovitog vremena, a njihovi roditelji apeluju da se problem reši. Za sada, bez uspeha.

Ostaje da se vidi da li će meštani naselja i lokalna samouprava naći zajednički jezik i rešiti višegodišnji problem i da li će đaci moći da idu do škole u normalnim uslovima, a ulica dobiti izgled kakav i dolikuje jednoj gradskoj ulici u 21. veku.

Đorđe Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare