Hitna pomoć dobila vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

NIŠ

  Vozni park Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu postao je bogatiji za vozilo koje je namenjeno za transport pacijenata koji idu na hemodijalizu. Mini bus sa osam sedišta marke citroen jumper je poklon grada Niša. Vozilo u potpunosti odgovara obolelima , reč je o putnom transportnom vozilu koje ispunjava sve uslove uključujući i potrebnu toplotu, a grad je za njegovu kupovinu izdvojio tri miliona dinara. Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića koji je predao ključeve ovog vozila direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu dr Slavoljubu Živadinoviću,  u planu je nabavla još jednog vozila u ovoj godini.

                          „Od 2006.godine ovo je prvi put da  grad na ovaj način, ne finansijskim sredstvima već konkretno, sanitetskim vozilom, pomaže rad ove značajne zdravstvene institucije. Vozilo je nabavljeno na predlog Hitne medicinske  pomoći, a namenjeno je pacijentima, odnosno  njihovom prevozu na hemodijalizu. Dosadašnja vozila  koja su korišćena nisu bila adekvatna i prilagođavana su pacijentima. Ove godine ćemo obezbediti još jedno vozilo koje će biti od posebne važnosti pre svega za pacijente“,  istakao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

                          Direktor Hitne medicinske pomoći u Nišu dr Slavoljub Živadinović se zahvalio u ime svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj instituciji, ali i svih pacijenata kojima je ovo vozilo namenjeno.

                          „Pacijenti koji će koristiti vozilo da do višeg centra stignu brže,  sigurnije i bezbednije“, kazao je Živadinović.

                         On je dodao da je grad Niš i do sada pomagao i nada se da će ta saradnja da se nastavi  i kada se prenesu  osnivačka prava Republici Srbiji.

                          „Grad na ovaj način pomaže svoju Hitnu pomoć jer bez obzira ko je osnivač ovo je naša, niška, Hitna pomoć koja pruža pomoć  pacijentima na teritoriji grada Niša“, dodao je Živadinović.

                           Prema njegovim rečima  ovo je prvo originalno putničko vozilo i do sada su vozila prepravljana. Posebno se insistiralo na tome da u delu gde se prevoze putnici bude grejanja kako bi njima bilo udobnije.

                          Primopredaji ključeva prisustvovao je dr Saša Živić, gradski većnik resorno zadužen za zdravstvo.

                         „ Prošle godine smo za Zavod za hitnu medicinsku pomoć izdvojili 17,5 miliona dinara. Plan za prvi  kvartal ove godine je kupovina još jednog vozila a Zavod će reći na osnovu njihovih potreba da li će to biti sanitetsko ili transportno vozilo. I ove godine u budžetu imamo opredeljenih 17,5 miliona  dinara za pomoć Zavodu“, istako je dr Saša Živić.

                         On je dodao da će ove godine biti sređen i prilaz Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare