Helpovi grantovi za četrdeset preduzetnika

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca podeljeni su ugovori o donaciji 40 grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra u okviru projekta organizacije HELP, a koji se dodeljuju u okviru programa socio-ekonomskog osnaživanja finansiranog od strane nemačke vlade i sufinansiranog od strane grada Leskovca. Grantove je dobilo je 40 mikro i malih bizniza, tačnije 13 žena i 27 muškaraca za obavljanje 15 uslužnih i 23 zanatskih delatnosti na području grada Leskovca. Od ukupnog broja 12 podržanih malih biznisa je u obavezi da zaposli jednog novog radnika.

Gradonačelnik Leskovca je naglasio da je ukupna vrednost ovog projekta 96.000 evra, od čega je učešće grada 33.600 evra.„Ovo je deveti projekat organizacije HELP koji se sprovodi na teritoriji grada Leskovca. Kroz prethodnih osam projekata, sumom od 1.137.230 evra, ukupno je podržano 336 korisnika, sa stepenom održivosti od 80%. Pokretanje sopstvenog biznisa i razvoj preduzetništva su efikasni načini da se poveća broj zaposlenih kako u zemlji, tako i u samom našem gradu. Ove godine mikro i mali biznisi koji će dobiti opremu za proširenje svoje delatnosti se bave raznim delatnostima među koje su reciklaža, štampa na tekstilu, knjigovodstvene i ugostiteljske delatnosti, psihoterapija, dermatologija, advokatura, arhitektura, prerada drveta, proizvodnja peleta, obavljanje završnih radova u građevinarstvu kao moleri, fasaderi, keramičari, instaleri… Među dobitnicima grantova se nalaze i auto-mehaničari, auto-limari, vulkanizeri, varioci, pekari i frizeri, proizvođači ograda, kapija, posteljina, salveta, taburea, ukrasa od papira i kartona za proslave.“.

Koordinator HELP-ovog projekta Vojkan Milovanović je u svom obraćanju zahvalio gradu Leskovcu na aktivnom učestvovanju u čitavoj realizaciji ovog projekta.

„Dosadašnja saradnja je bila izuzetno dobra i nadamo se i očekujemo uspešnu saradnju i u narednom periodu, ne samo što se tiče ovog projekta, već se nadamo i nekoj budućoj saradnji. Ono što mogu da poželim korisnicima jeste da imaju sav poslovni uspeh koji mogu da ostvare sa svojim biznisima.“

Brankica Đorđević je registrovala delatnost za dekorativne predmete od papira i kartona zahvalna je na omogućenoj prilici za razvoj njihovog poslovanja.

„Maja meseca ove godine sam registrovala delatnost – proizvodnja proizvoda od papira i kartona. Mesec dana kasnije sam otvorila izdvojenu jedinicu u koju proizvode koje proizvedem dekorišem balonima, cvećem… U svakom poslu pored truda, volje i talenata potreban je alat, a meni kao samohranom roditelju bilo je nezamislimo da napravim opremu u ovom iznosu.“

Milan Petković se bavi proizvodnjom peciva, kolača i hleba, a zahvaljujući ovoj vrsti pomoći doći će do mašina koje su mu potrebne da započne svoj biznis.

„Bez ove podrške ne bih uspeo da odvojim sredstva da počnem sa poslovanjem.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare