Help ulaže u mikro i male biznisa u Nišu

NIŠ

Nemačka nevladina prganizacija HELP i grad Niš ovih dana pozivaju sve zainteresovane Nišlije za pokretanje sopstvenog malog biznisa da se prijave za dobijanje pomoći u  nabavci opreme. Juče je u velikoj Sali Skupštine grada održan veliki skup sa zainteresovanim a danas i narednih nekoliko dana slični skupovi organizuju se u niškim opštinama

Prednost u dobijanju opreme vredne 2400 evra  imaju nezaposleni, mladi i žene. Učešće korisnika za otvaranje sopstvenog biznisa je 20 procenata od vrednosti granta.

„Ja pokrećem sopstveni posao . Bavim se nekretninama, odnosno posredovanjem u prometu i izdavanju nekretnina . Posle deset godina u ovom poslu odlučila sam da pokrenem sopstveni posao“ kaže  koja namerava da sredstva iskoristi za nabavku računara i štampanje reklamnog materijala.“ Rekla je Sandra Blažić, jedna od zainteresovanih za dobijanje sredstava.

„Do 24. oktobra Nišlije i Nišlike imaće priliku da prisustvuju tim prezentacijama , da dobiju prijemne formulare sa kojima će da konkurišu i da dobiju detaljne informacije kako da na najbolji način da popune te formulare, šta ih očekuje, koje su njihove obaveze, šta oni dobijaju za to i na koji način će HELP u toku trajanja projekta da im pruži podršku u saradnji sa lokalnim partnerima.“ rekla je potrtparolka organizacije HELP Stanislava Kulidžan koja je dodala da je za Niš planirano 50 grantova.

Ukupna vrednost projekta za pet gradova i opština u Srbiji i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija je oko milion i 79 000 evra.

„Uloga grada je da obezbedi sufinansiranje . U ovom slučaju to je 48000 evra. Tako će grad Niš sa tridesetak posto otprilike sufinansirati realizaciju ovog projekta , na kraju koga, nadamo se imaćemo 50 novih preduzetnika i još po nekoliko radnih mesta po preduzetniku.

Organizacija Help omogućiće polaznicima obuke .

Na tržištu Srbije HELP je prisutan od 1999. godine.  Uz pomoć nemačke Vlade za otvaranje malih biznisa i samozapošljavanje do sada je donirao 42 miliona evra. U Nišu je od 2015. godine podeljeno 430 donacija. Od ukupnog broja otvorenih mikro i malih preduzeća 75 posto  posluje sa profitom.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare