Grujičić: Vranjsko zdravstvo će biti dijagnostički potpuno opremljeno

VRANJE

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je rekonstruisani deo Bolnice u Vranju i najavila da je stigao novi digitalni mamograf sa tomosintezom koji kako ističe predstavlja standard u današnjoj dijagnostici sa kojim je zračenje malo, i sa kojim se ,,mogu videti male promene za oko 30 posto više, u odnosu na stari analogni mamograf”. Najavila je i da magnetna rezonanca stiže uskoro i da rekla da će Zdravstveni centar Vranje što se tiče dijagnostike biti potpuno opremljen.

Grujučić je istakla da će Ministarstvo zdravlja urediti seoske ambulante, posebno one koje su udaljene od bolnica, i opremiti ih na odgovarajući način, tako da lekar koji tamo radi može da napravi pravu difercijalnu dijagnozu, koga slati dalje, a kome završiti lečenje tamo.

,,U ZC Vranje trenutno se privode kraju radovi na odeljenju Ginekologije, a opremanje će biti odmah iza Nove godine. Projekat za dečije odeljenje je završen i sledi opremanje u narednoj godini. Na taj način Zdravstveni centar Vranje mnogo dobija na kvalitetu“, rekla je Grujučić i dodala da je pri kraju priprema projektno-tehničke dokumentacije za Dom zdravlja, ATD dispanzer  i za prostore nekadašnjih odeljenja Neurologije i  ORL-a. (kraj) DC/SM

12668-wQRGTMdZD5uK-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare