Gradonačelnik ugostio pobednike Dečje olimpijade bezbednosti

VRANJE

Povodom osvajanja prve nagrade na Dečjoj olimpijadi bezbednosti u Kragujevcu, gradonačelnik Vranja   Slobodan Milenković, priredio je prijem za učenike četvrtog razreda OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” i njihovu učiteljicu Ljiljanu M. Dimitrijević.

,,Vaš uspeh na Olimpijadi, pokazao je da je dobro vaspitanje od presudnog značaja za pravilno rasuđivanje i donošenje ispravnih odluka, kao i za odgovornost, kako prema sebi, tako i prema drugima. Vi ste primer svim vršnjacima, čestitam vam na pobedi”, rekao je  Milenković.

 

vranje-skola-zmaj-1 Igor Milanović, član Saveta za bezbednost u saobraćaju, rekao je da je ova manifestacija organizovana po treći put pod pokroviteljstvom misije OEBS-a u Srbiji.

,,Ova akcija je karakteristična po tome što se za njeno finansiranje izdvajaju sredstva iz budžeta koja dolaze od naplaćenih kazni – nebezbedni finansiraju bezbedne. U ovom slučaju je deo usmeren na kupovinu poklona pobednicima”, naglasio je Milanović.

On je rekao i da je poznavanje saobraćajnih propisa jako važno ako se uzme u obzir činjenica da je u proteklom periodu u saobraćaju, samo u Vranju, povređeno 76 dece.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, Ivica Pešić iz PU u Vranju i direktor OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” Saša Ilić. Gradonačelnik je deci i učiteljici uručio prigodne poklone.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare