U Vranju potpisan Ugovor o izgradnji kolektora za otpadne vode

VRANJE

 

Predstavnici vranjskog ,,Vodovoda“ i preduzeća ,,Jedinstvo“, iz Užica, potpisali su Ugovor o izgradnji tri kolektora za sakupljanje otpadnih voda na teritoriji grada.

Investicija je vredna milion i 200 hiljada evra, a posao je dat preduzeću iz Užica kao najpovoljnijem ponuđaču. U prvoj fazi gradiće se kolektori u naselju Bunuševac gde je Industrijska zona, kao i u Solunskoj i Maričkoj ulici u Vranju.

Realizacija ugovora značiće kraj izlivanja otpadnih voda po gradskim ulicama, kada padne kiša. To je i korak bliže izgradnji Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

,,Ovo je početak kompletnog sređivanja infrastrukture u gradu. Najvažniji projekat je izgradnja kolektora u Bunuševcu, čime će se ispuniti svi preduslovi za dolazak investitora i pojačanje privredne aktivnosti“, kaže gradonačelnik  Slobodan Milenković.

„Letos smo počeli realizaciju važnih projekata. Prvi je izgradnja paralelnog cevovoda od 3 kilometra i već je urađeno 1200 metara. Ovo je drugi veliki projekat i to je prva faza u izradi postrojenja za preradu otpadnih voda. Podrazumeva izgradnju tri kolektora u Vranju, a u prvoj fazi biće izgrađeni i kolektori u Vranjskoj Banji i Suvom dolu. Druga faza obuhvata izgradnju postrojenja za prečišćavanje“, kaže Goran Đorđević, direktor vranjskog „Vodovoda“.

 

Predstavnik preduzeća “Jedinstvo“ iz Užica, Mića Mićić čestitajući na ovoj značajnoj investiciji je rekao da će ispoštovati rok od 450 dana.

Kompletan projekat finansira se u saradnji sa Nemačkom KFW bankom. Radovi bi trebalo da počnu za petnaestak dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare